/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egyre népszerűbb a tartós bérlet

2017. október 30. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Számos lehetőség közül választhatunk, ha autót szeretnénk vásárolni. A piaci trendek alapján elmondható, hogy mind a készpénzes, mind a hitelre történő vásárlás kezd háttérbe szorulni. A bankok és az ügyfelek többsége már a lízingelést részesíti előnyben.

„Jelenleg a magánszemélyek is élvezhetnek olyan megoldásokat, melyek korábban csak a cégek számára voltak elérhetőek. A szolgáltatások köre is bővül, már fix havidíjért akár évente vadonatújra cserélhetik autójukat az ügyfelek, ha igénylik” – hívta fel a figyelmet Sallai Sándor, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Autóhitelnél a bank pénzt ad a vevőnek arra, megvásárolja a kiszemelt autót. A jármű tulajdonjoga az első perctől fogva a hitelfelvevőé lesz, a tartozást pedig a banknak kell folyamatosan törleszteni.  A lízingnél viszont csak az utolsó részlet kifizetésével kerül az autó tulajdonjoga az ügyfélhez. „Az évtized elején kiderült, hogy tömeges nemfizetés esetén a hitelkonstrukció nem előnyös sem az ügyfeleknek, sem a bankoknak. Ezért terjed el egyre jobban az utóbbi időben a lízing, ahol maga a gépjármű az elsődleges fedezet, ha baj van abból könnyen és gyorsan tud pénzt csinálni a lízingcég.” – hívta fel a figyelmet Sallai Sándor, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: lízingnél az utolsó lízingdíj megfizetéséig nem az ügyfél, hanem a lízingcég a jármű tulajdonosa. A lízingcég vásárolja meg az autót azért, hogy azt az ügyfél használatába adja.

Tartós bérlés előnyei

Az autóvásárlás nem minden esetben a legjobb megoldás, ha valaki autóval szeretne közlekedni. Egy jármű megvétele előtt számításba kell venni az adott modell lehetséges üzemanyag-, szervizelési-, biztosítási- költségeit, nem utolsó sorban pedig az értékcsökkenést is. Nem véletlen, hogy külföldön és hazánkban egyre népszerűbb a bérlés. Az úgynevezett operatív lízing, más szóval tartós bérlet megfelelő megoldás lehet azok számára, akik autóval szeretnének közlekedni, de a tulajdonszerzéshez kapcsolódó hátrányokat nem szeretnék elszenvedni.

„A tartós bérlet esetén ugyanúgy a lízingcég, illetve bérbeadó cég vásárolja meg a gépjárművet, csak sokkal kedvezőbb feltételekkel tudja a használatunkba adni rövidebb, vagy hosszabb ideig. Ezt a konstrukciót ráadásul cégek és magánszemélyek is igénybe vehetik akár minimális kezdő befizetéssel” – tette hozzá a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Akár évente cserélheti autóját

Ezen tartósbérleti konstrukciók jellemzően teljes szolgáltatással párosulnak. A bérbeadó cég fizeti az autóra a biztosítást, az adókat, ők cserélik a gépjárművön a gumikat, ők tárolják a gumigarnitúrákat, elvégzik az autókon a kötelező szervizeket, csereautót adnak a javítás időszakára, eljönnek az autóért és akár az üzemanyagkártyát is biztosítanak. Van már olyan kereskedői lízingcég, amelyik rájött, hogy a hagyományos tartósbérletnél és flottakezelési szolgáltatásnál rugalmasabb megoldásokra van szükség és nem csak cégekben kell gondolkodni a tartós bérlet terén.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/