/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ekström lenyomta Schumachert

2007. december 17. 10:31   |   Autoblog
címkék:  

Idén a londoni Wembley-stadionban rendezték a hagyományos Bajnokok Tornáját, melyen a DTM-király svéd Mattias Ekström megvédte címét.

Címvédéssel zárult a Wembleyben rendezett idei Race of Champions, azaz Bajnokok Tornája. A tavalyi győztes DTM-király, Mattias Ekström idén is magabiztosan jutott el a fináléig, ahol a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher volt az ellenfele. A két győzelemig tartó párharc első csatáját Ekström nyerte Solution F Touring Cup-féle, átalakított Opel Astra OPC-vel, papírforma-eredményt szállítva, hiszen a svéd a német túraautó-bajnokságban “hasonló” autót vezet. A második körben buggykkal mérte össze erejét a két versenyző, gokartos múltjának köszönhetően itt Schumi volt a jobb, így jöhetett a mindent eldöntő csata.

Az előzetes kiírásnak megfelelően a harmadik körben ismét az Astrák voltak soron, különbséget csak annyi jelentett, hogy Schumacher ült a sárga, a magát nyeregben érezhető Ekström pedig a piros autóba. A svéd nem hibázott, behúzta az utolsó csatát a mindent beleadó Schumacher ellen, aki annyira igyekezett, hogy néhány méterrel a cél előtt keresztbe állt az autóval. Móka volt az egész, vigyorgott is rendesen a hétszeres világbajnok, aki korábban a csapatverseny megnyerésével vigasztalódott. “Az ilyen rendezvényeken nem számít, ki milyen autót vezet, maximálisan ki kellett használni képességeimet” – lelkendezett az Astra tetején Schumacherrel együtt ünnepelt Ekström, aki a verseny történetének második címvédője: korábban csak Didier Auriolnak sikerült a bravúr 1993-94-ben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/