/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
cupra, cupra e-racer, ekström, pure etcr, zengő motorsport

diadal

A Cupra X Zengő Motorsport a PURE ETCR bajnoka!

időpont:2021. október 25. 15:35

szerző:Autoblog

címkék:

A Cupra és Mattias Ekström hódította el a PURE ETCR bajnoki címeit a franciaországi Pau-Arnos pályán, autósport-történelmet írva az első elektromos túraautó-bajnokság megnyerésével.

abt, cupra, ekström, elektromos, extreme e, ralikrossz, suv

extreme e

A nap képe: Odyssey 21, az elektromos verseny-SUV

időpont:2020. szeptember 17. 19:35

szerző:Autoblog

címkék:

Jövőre indul az Extreme E versenysorozat, amelyben kizárólag tisztán elektromos szabadidőautók vesznek részt. A Cupra és az ABT Sportsline ma bemutatta Extreme E versenyautóját, amelyet a túraautó és ralikrossz bajnok Mattias Ekström fog vezetni.

audi s1, ekström, ralikrossz, rc autó, s1

s1 vs S1

Nagy Audi a kicsi ellen – videó

időpont:2014. december 24. 14:40

szerző:Autoblog

címkék:

A veterán autóversenyző, Mattias Ekström a FIA Ralikrossz Bajnokság legdurvább Audi S1-esét hajtja, melynek 2 literes turbómotorja 600 lóerőt küld a négy kerékre és 2 másodperc alatt gyorsítja fel százra. Most azonban egy miniatűr S1 RC autó kapott ellenfélnek.

button, ekström, race of champions, schumacher

RACE OF CHAMPIONS

Mattias Ekström nyerte a Bajnokok Versenyét

időpont:2009. november 05. 20:25

szerző:Autoblog

címkék:

Mattias Ekström, kétszeres DTM-bajnok Pekingben immár harmadik alkalommal megnyerte a Bajnokok Versenyét. A világ legjobb pálya- és raliversenyzői viadalán Ekström Jenson Buttont és Michael Schumachert is maga mögé utasította.

ekström, schumacher

BAJNOKOK BAJNOKA

Ekström lenyomta Schumachert

időpont:2007. december 17. 10:31

szerző:Autoblog

címkék:

Címvédéssel zárult a Wembleyben rendezett idei Race of Champions, azaz Bajnokok Tornája. A tavalyi győztes DTM-király, Mattias Ekström idén is magabiztosan jutott el a fináléig, ahol a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher volt az ellenfele. A két győzelemig tartó párharc első csatáját Ekström nyerte Solution F Touring Cup-féle, átalakított Opel Astra OPC-vel, papírforma-eredményt szállítva, hiszen a svéd a német túraautó-bajnokságban "hasonló" autót vezet. A második körben buggykkal mérte össze erejét a két versenyző, gokartos múltjának köszönhetően itt Schumi volt a jobb, így jöhetett a mindent eldöntő csata. Az előzetes kiírásnak megfelelően a harmadik körben ismét az Astrák voltak soron, különbséget csak annyi jelentett, hogy Schumacher ült a sárga, a magát nyeregben érezhető Ekström pedig a piros autóba. A svéd nem hibázott, behúzta az utolsó csatát a mindent beleadó Schumacher ellen, aki annyira igyekezett, hogy néhány méterrel a cél előtt keresztbe állt az autóval. Móka volt az egész, vigyorgott is rendesen a hétszeres világbajnok, aki korábban a csapatverseny megnyerésével vigasztalódott. "Az ilyen rendezvényeken nem számít, ki milyen autót vezet, maximálisan ki kellett használni képességeimet" - lelkendezett az Astra tetején Schumacherrel együtt ünnepelt Ekström, aki a verseny történetének második címvédője: korábban csak Didier Auriolnak sikerült a bravúr 1993-94-ben.