/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Eladósorba kerül a leghíresebb Porsche

2014. június 24. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

Ez az autó száguldott át elsőként a célvonalon minden idők egyik legjobb autós filmjében, az 1971-es Le Mans-ban, amelyben Steve McQueen játszotta a főszerepet. Augusztus közepén egy Gooding & Company aukció keretében adnak túl rajta, a kaliforniai Pebble Beach-en.

A kalapács alá kerülő 1969-es, klasszikus Gulf Oil színekbe öltöztetett Porsche 917K (917-024) a legelső 917-es modell volt, amelyet a gyártó versenyre nevezett be. Első jelenése Belgiumban, Spa-Francorchamps-ban volt 1969-ben, majd egy évvel később a legendás J.W. Automotive Engineering Ltd. – Gulf alakulathoz került. A 12-hengeres léghűtéses boxermotorral felszerelt versenyautó azután Jo Siffert, a Porsche gyári pilótájának tulajdonába került, aki 1971-ben kölcsönadta azt a Le Mans című filmen dolgozó Solar Productions cégnek. A 917-024 központi szerepet kapott a filmben és a célban is elsőként intik le.

A Porsche Siffert haláláig vele maradt, majd egy magángyűjtő tulajdonába került és 25 évig semmit sem lehetett tudni róla. 2001-ben azonban újra felbukkant és átesett egy aprólékos restauráláson, melynek révén makulátlan állapotba került. Ma ez a Porsche 917-024 a legkorrektebb, kulturálisan legjelentősebb és legfontosabb 917-es példány, ami létezik, s bizonyosan a Gooding & Company’s Pebble Beach Auctions sztárja lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/