/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elképesztő rekordot állított fel ismét a Koenigsegg

2017. november 05. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A svéd gyártó ismét elhódított egy rekordot, méghozzá 447 km/órás csúcssebességgel a leggyorsabb utcai négykerekű címét, amelyet hivatalosan a Bugatti Veyron, nem hivatalosan a Hennessey Venom GT tudhatott magáénak évek óta.

Mindig is hatalmas csata zajlott a leggyorsabb utcai négykerekűket építő manufaktúrák között, hogy ki milyen rekordot tud felülmúlni, így sokszor hallottuk a Bugatti, a Hennessey és a Koenigsegg nevét a különböző Guinness-rekordokat illetően.

Ilyen például a Chiron és Juan Pablo Montoya által néhány hete elért 0-400-0 km/órás gyorsulás és megállás, amit 42 másodperc alatt abszolvált a páros, ám a francia gyártó nem örülhetett sokáig, ugyanis a Koenigsegg egy Agera RS segítsségével 36,4 szekundumra javította az időt.

Most úgy tűnik, ismét a svédeknek áll a zászló, mert az Agera RS ismét elhódított egy elsőséget, mégpedig a leggyorsabb utcai négykerekű címét 277.9 mérföldperórás (447,1 km/órás) csúcstempóval. Az eddigi hivatalos csúcstartó a Bugatti Veyron Super Sport volt 2010-ben elért 267,8 mérföldperórás tempójával, amit a Hennessey Venom GT majdnem elhódított 270,4 mérfölddel, ám mivel ezt csak egy irányban érték el az amerikaiak, így a Bugatti eredménye maradt a Guinness Rekordok Könyvében.

Most úgy tűnik, új királyt koronázhat az autós világ, mert bár egyelőre nem hivatalos, az Agera RS a Koenigsegg teszpilótájával, Niklas Liljával a fedélzeten átlagosan 277,9 mérföldes (447,1 km/órás) tempót ért el a nevadai sivatagban, azaz mindkét irányban teljesítette a távot, a méréshez pedig nem csak a fedélzeti műszereket használták, hanem egy Racelogic modult is.

Így bár a nemrég bemutatott Hennessey Venom F5 által ígért 300 mérföldes sebesség (482 km/óra) jócskán meghaladhatja a svédek eredményét, ennek bizonyítására még várnunk kell.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/