/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kínának készül a legfényűzőbb Volvo

2016. november 02. 11:05   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo ismertette új kínai gyártási stratégiáját, amelynek keretében megnöveli termelési darabszámait, és Kínát globális gyártó- és exportközponttá fejleszti, amely képes lesz kielégíteni a márka új generációs modelljei iránti, folyamatosan növekvő keresletet. Egyúttal bemutatta a sorozat új csúcskivitelét is, a különleges felszereltségű S90 Excellence luxusmodellt.

A Volvo az északi-kínai Heilongjiang tartományban, Daqing városában működő üzemében készíti majd az SPA padlólemezen nyugvó zászlóshajóját, az S90-es modellcsaládot. A jelenlegi és leendő középkategóriás 60-as széria (SPA platform) típusai emellett a nyugat-kínai Szecsuán tartományban, Csengdu városában működő gyártóüzemben is készülnek majd, míg a tervezett kompakt méretű 40-es modellcsalád CMA platformon nyugvó, helyi piacra szánt tagjait az az üzem fogja előállítani, amelyet jelenleg építenek a Sanghajtól 350 kilométerre délre fekvő Luqiao körzetben.

A CMA padlólemezen nyugvó, kompakt Volvo 40-es modellcsalád mellett a Zhejiang Geely Holdings tulajdonában álló, ám a Volvo által üzemeltetett Luqiao-i üzem gyártja majd a Geely Auto által októberben bemutatott új autómárka, a Lynk & Co CMA-alapú típusait is, kiaknázva az autóipari csoport egyre erőteljesebb ipari szinergiáit. A Volvo kibővített kínai gyártókapacitása a márka szélesebb, globális ipari jelenlétének szerves alkotóeleme.

A Volvo jelenleg két gyárat működtet Európában, egyet Svédországban és egyet Belgiumban. Továbbra is a svédországi Göteborgban (Torslanda) működő gyárban készülnek az SPA-alapú 90-es (kivéve S90) és 60-as típuscsaládok, míg a belgiumi Ghent a jövőben kizárólag a CMA padlóra épülő új 40-es szériát gyártja majd. A Volvo ezeken túlmenően az Egyesült Államokban, Dél-Karolina államban is gyárat épít; itt az SPA-padlón nyugvó új 60-as széria készül majd a helyi piacra, illetve exportra.

A Volvo új kínai gyártási stratégiájának részleteivel egy időben mutatta be az S90 új, Kínában gyártott változatát, valamint a sorozat új csúcskivitelét, a különleges felszereltségű S90 Excellence luxusmodellt, amelyek nyilvános premierjére a 2016-os Kantoni Autószalonon kerül majd sor. Az új S90 a legfényűzőbb autó, amelyet Kínában valaha építettek.

Az S90 Excellence számos funkcióval teszi még értékesebbé és tartalmasabbá a fedélzeten töltött időt: teljes méretű panoráma napfénytető, kihajtható munkaasztalok, átgondolt tároló megoldások, fűthető és hűthető pohártartó, állítható lábtámasz, valamint kikapcsolódásra és munkavégzésre egyaránt alkalmas, nagyméretű monitorral felszerelt, integrált szórakoztató rendszer szerepel a listán. Az S90 Excellence hátsó utasainak teljes kényelméről érintőképernyős kezelőfelület, beépített hűtőszekrény és a svéd Orrefors üvegműves által kézzel gyártott kristálypoharak gondoskodnak.

Az új autók szériafelszerelését egy sor biztonsági szolgáltatás gyarapítja, a City Safety rendszer részét alkotó, nagytestű állatok felismerésére képes funkciótól a Pilot Assistig, amely egy 130 km/óra sebességig üzemképes, félautonóm vezetőtámogató rendszer. A Volvo új 90-es modellszériájának tagjai emellett komfortos okostelefon-integrációt is kínálnak: az Apple CarPlay és Android Auto funkciók révén a vezető és utasai a nagyméretű középkonzoli kijelzőn keresztül könnyedén hozzáférhetnek okostelefonjuk megszokott szolgáltatásaihoz.

Mindkét autóhoz megrendelhető a CleanZone légminőség-javító rendszer is, amelynek négyzónás klímaberendezése ionos légtisztítót, valamint egy 2,5 mikronos méretű szilárd részecskék észlelésére alkalmas, valós idejű légellenőrző rendszert is tartalmaz.

Az S90 mindkét kivitele a Volvo daqingi gyártólétesítményében készül majd, forgalmazásuk 2017 nyarán indul.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/