/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kínának készül a legfényűzőbb Volvo

2016. november 02. 11:05   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo ismertette új kínai gyártási stratégiáját, amelynek keretében megnöveli termelési darabszámait, és Kínát globális gyártó- és exportközponttá fejleszti, amely képes lesz kielégíteni a márka új generációs modelljei iránti, folyamatosan növekvő keresletet. Egyúttal bemutatta a sorozat új csúcskivitelét is, a különleges felszereltségű S90 Excellence luxusmodellt.

A Volvo az északi-kínai Heilongjiang tartományban, Daqing városában működő üzemében készíti majd az SPA padlólemezen nyugvó zászlóshajóját, az S90-es modellcsaládot. A jelenlegi és leendő középkategóriás 60-as széria (SPA platform) típusai emellett a nyugat-kínai Szecsuán tartományban, Csengdu városában működő gyártóüzemben is készülnek majd, míg a tervezett kompakt méretű 40-es modellcsalád CMA platformon nyugvó, helyi piacra szánt tagjait az az üzem fogja előállítani, amelyet jelenleg építenek a Sanghajtól 350 kilométerre délre fekvő Luqiao körzetben.

A CMA padlólemezen nyugvó, kompakt Volvo 40-es modellcsalád mellett a Zhejiang Geely Holdings tulajdonában álló, ám a Volvo által üzemeltetett Luqiao-i üzem gyártja majd a Geely Auto által októberben bemutatott új autómárka, a Lynk & Co CMA-alapú típusait is, kiaknázva az autóipari csoport egyre erőteljesebb ipari szinergiáit. A Volvo kibővített kínai gyártókapacitása a márka szélesebb, globális ipari jelenlétének szerves alkotóeleme.

A Volvo jelenleg két gyárat működtet Európában, egyet Svédországban és egyet Belgiumban. Továbbra is a svédországi Göteborgban (Torslanda) működő gyárban készülnek az SPA-alapú 90-es (kivéve S90) és 60-as típuscsaládok, míg a belgiumi Ghent a jövőben kizárólag a CMA padlóra épülő új 40-es szériát gyártja majd. A Volvo ezeken túlmenően az Egyesült Államokban, Dél-Karolina államban is gyárat épít; itt az SPA-padlón nyugvó új 60-as széria készül majd a helyi piacra, illetve exportra.

A Volvo új kínai gyártási stratégiájának részleteivel egy időben mutatta be az S90 új, Kínában gyártott változatát, valamint a sorozat új csúcskivitelét, a különleges felszereltségű S90 Excellence luxusmodellt, amelyek nyilvános premierjére a 2016-os Kantoni Autószalonon kerül majd sor. Az új S90 a legfényűzőbb autó, amelyet Kínában valaha építettek.

Az S90 Excellence számos funkcióval teszi még értékesebbé és tartalmasabbá a fedélzeten töltött időt: teljes méretű panoráma napfénytető, kihajtható munkaasztalok, átgondolt tároló megoldások, fűthető és hűthető pohártartó, állítható lábtámasz, valamint kikapcsolódásra és munkavégzésre egyaránt alkalmas, nagyméretű monitorral felszerelt, integrált szórakoztató rendszer szerepel a listán. Az S90 Excellence hátsó utasainak teljes kényelméről érintőképernyős kezelőfelület, beépített hűtőszekrény és a svéd Orrefors üvegműves által kézzel gyártott kristálypoharak gondoskodnak.

Az új autók szériafelszerelését egy sor biztonsági szolgáltatás gyarapítja, a City Safety rendszer részét alkotó, nagytestű állatok felismerésére képes funkciótól a Pilot Assistig, amely egy 130 km/óra sebességig üzemképes, félautonóm vezetőtámogató rendszer. A Volvo új 90-es modellszériájának tagjai emellett komfortos okostelefon-integrációt is kínálnak: az Apple CarPlay és Android Auto funkciók révén a vezető és utasai a nagyméretű középkonzoli kijelzőn keresztül könnyedén hozzáférhetnek okostelefonjuk megszokott szolgáltatásaihoz.

Mindkét autóhoz megrendelhető a CleanZone légminőség-javító rendszer is, amelynek négyzónás klímaberendezése ionos légtisztítót, valamint egy 2,5 mikronos méretű szilárd részecskék észlelésére alkalmas, valós idejű légellenőrző rendszert is tartalmaz.

Az S90 mindkét kivitele a Volvo daqingi gyártólétesítményében készül majd, forgalmazásuk 2017 nyarán indul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/