/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elkészült a Porsche ügyfél versenyautója

2015. május 19. 18:35   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche elkészítette a GT3 R ügyfél versenyautót, amely 500 lóerős szívómotorjával a GT3 sorozatban indulhat majd világszerte.

A 911 GT3 R számos ponton megegyezik az alapjául szolgáló GT3 RS modellel, amely a konstrukció sikerességét mutatja. Az intelligens alumínium-acél kompozit szerkezeten például nem változtattak, ideális alapját képezte egy versenyautónak is. A karosszériát azonban minden ponton szisztematikus diétának vetették alá és tökéletesen kiegyensúlyozták. A dupla buboréktető, az első fedél, a sárvédőívek, az ajtók, az oldalsó és hátsó elemek, valamint a motorháztető is szénszálas kompozit anyagból készült, emellett az összes üvegfelület immár polikarbonátból van, az első szélvédő is. Az előddel összehasonlítva a tengelytáv 8,3 centiméterrel nagyobb lett, amely jobb kezelhetőséget és súlyelosztást eredményezett.

Az új GT3 R mozgatásáról egy 4 literes, 500 lóerős hathengeres szívó boxermotor gondoskodik, amely szinte teljesen megegyezik az utcai GT3 RS erőforrásával. Jellemzői a 200 baros közvetlen befecskendezés, a változó szelepvezérlés, továbbá a száraz karteres kenési rendszer. Erejét egy hatgangos Porsche szekvenciális váltón keresztül továbbítja a 31 centiméter széles hátsó abroncsok felé. A sofőr a kormányra erősített váltófülekkel kapcsolgathat.

A látványos aerodinamikai elemekkel felvértezett, drámaian kiszélesített GT3 R hatalmas, 2 méter széles és 40 centiméter mély hátsó szárnyat kapott, amely óriási leszorító erőt termel. A fékrendszer is átalakult, elöl 6-dugattyús nyergek harapnak a perforált acél féktárcsákba, míg hátul 4-dugattyús nyergek szorítják a 372 millis tárcsákat. Nincs különösebben nehéz dolguk, ugyanis a GT3 R legalább 2 mázsával könnyebb, mint a GT3 RS, a tömege nem több 1220 kilogrammnál. Ha pedig bármi történne, az ajtók és az oldalablakok egyszerűen eltávolíthatók, a tetőn pedig nagyobb a menekülő nyílás.

Az új Porsche 911 GT3 R már megrendelhető 429 ezer eurós áron. Az első példányokat decemberben szállítják ki.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/