/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elkészült a tízmilliomodik darab a világ egyik legnépszerűbb autójából

2021. július 24. 14:40   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota első, teljesen saját tulajdonú észak-amerikai gyárában, a georgetowni Toyota Motor Manufacturing Kentucky-ban a napokban elkészült a tízmilliomodik Camry, egy fehér színű SE változat. Az emlékezetes jubileum alkalmából röviden felelevenítjük az amerikai eladási listákat évtizedek óta vezető Toyota Camry modelltörténetének legfontosabb mérföldköveit.

Már ebből a számból is érezhető, hogy a középkategóriás szedán különböző generációi minden idők legkeresettebb autótípusainak számítottak és számítanak Amerikában: a Car and Driver magazin összeállítása szerint az elmúlt 25 évből csak két olyan év volt, amikor nem ebből a személyautóból adták el a legtöbbet az országban.

A Camry jelenlegi, nyolcadik generációja vitathatatlanul a legimpozánsabb és leginnovatívabb a modell 39 éves történetében, ami részben a jól sikerült formatervnek, részben a korábbinál erősebb és takarékosabb hajtásláncoknak, részben pedig az innovatív Toyota Safety Sense 2.5+ bevezetésének köszönhető.

A tízmilliomodik Camry nem az egyetlen jubileum idén a 10 ezer főt foglalkoztató, 1300 hektáron elterülő kentuckyi gyárban. Márciusban gördült ki innen az itt legyártott 13 milliomodik autó, egy kék színű RAV4 hibrid. Az üzem 2020 januárjában vette fel a termékpalettájába a népszerű szabadidő-autót, miután a Toyota több beruházást is végrehajtott a gyártás előkészítése érdekében.

Hogy mi a titka a Camry hihetetlen népszerűségének? Kezdetben az üzemanyag-takarékosság, valamint a híresen jó minőség, tartósság és megbízhatóság tette a Toyota középkategóriás szedánját az első számú választássá az amerikai autóvásárlók számára.

Az aktuális, 2017-ben bevezetett XV70-es generáció ehhez még hozzátette a négyajtós kupékra hasonlító, sportos dizájnt, a rengeteg modern biztonsági rendszert és technológiát, valamint a tizenhét különböző változatból álló választékot, amelyben benzines, hibrid, és sportosra hangolt TRD modellek is megtalálhatók, így ma mindenki kedvére megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő Camry modellt.

A Toyota Corona leváltására gyártott fronthajtású, középkategóriás modell az első évében is már több mint 50 ezer példányban kelt el az országban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/