/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Eredeti árának akár hétszeresét is megéri a Porsche 911R

2016. július 23. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Talán a gyártó sem gondolta volna, mekkora durranás lesz manuális váltóval és szívó boxermotorral szerelt limitált kiadású sportmodellje. Pedig öt hónappal megjelenése után már eredetileg is borsos vételárának akár hétszereséért is kínálják a kívánt 911R-et.

Az idei Genfi Autószalonon rántotta le a leplet a sokak szerint valószínűleg utolsó igazán nyers 911-es modelljéről a Porsche, de már elővételben elkelt mind a 991 példány.

Pedig nem egy olcsó járgányról beszélünk. A 911 R Angliában 136 901 fontot, vagyis közel 55 millió forintot kóstált, amiért cserébe egy igazi nyers utcai versenyautót kaptak a tulajdonosok: a 4.0 literes hathengeres szívó boxermotor nem kevesebb, mint 500 lóerőt és 460 Nm-t teljesít, így az 1370 kilogrammos öntömegű karosszériát játszi könnyedséggel repíti álló helyzetből százra 3,8 másodperc alatt, s meg sem torpan 323 km/óráig. Mindezt egy hatsebességes kézikapcsolású sebességváltó segítségével a hátsó kerekeken keresztül.

Azt már tudjuk, hogy az ilyen ritkaságok értéke egy idő után emelkedésnek indul a használtpiacon, de hogy alig öt hónappal bemutatása után már akár az eredeti vételár hétszereséért (1 millió fontért – 400 millió forintért) is találni új gazdát kereső példányt, megdöbbentő.

Persze a pletykák szerint ez az utolsó igazán nyers és őszinte 911, amelynek ráadásul sosem lesznek turbó problémái.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/