/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Értéke töredékéért megvehető ez az egyedi Toyota Camry

2022. március 19. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Egy amerikai motorsport-szakkommentátor komoly összegeket fordított arra, hogy saját ízlésére formálja Toyotáját. Az autót most elárverezi, és ahogy a licit áll, jóformán ingyen juthatunk hozzá az összes speciális extrához.

Rutledge Wood a Top Gear műsorvezetőjeként és motorsport-kommentátorként prominens alakja Észak-Amerika benzinvérű közösségének. Az már kevésbé közismert tény, hogy Wood lelkes rajongója a japán autóknak, de nem ám eredeti állapotukban: időt és költséget nem sajnálva átalakítja azokat. A jelek szerint ő is azon emberek közé tartozik, akik a projekt végeztével új építenivaló után néznek, mert autóit rendre árverésre bocsátja.

Most is épp ebben a fázisban tart: miután elkészült teljességgel egyedi Toyota Camryje, máris kalapács alá küldte azt. A 2018-as gyártású, 3.5 V6-os benzinmotorral szerelt, TRD kivitelű szedánra jelenleg 37 ezer dollárnál tart a licit, ami nagyjából megegyezik az autó újkori árával. Más kérdés, hogy saját bevallása szerint ennél is jóval többet, nagyjából 100 ezer dollárt fordított a Toyota csinosítására.

Az autó kapott egy teljes körű optikai csomagot, amelynek húsz karosszéria-elemét egyedileg tervezték meg, és 3D nyomtatóval készítették el. Ha már úgyis fényezni kellett a Toyotát, kikevertek hozzá egy speciális kékes-lilás árnyalatot, amelyet fantáziadúsan Blurple (blue és purple) névre kereszteltek. A 20 colos Rotiform keréktárcsák a karosszéria színéhez passzoló rózsaarany felületkezelést kaptak.

Hogy ki mit szól ezekhez a részletekhez, az persze ízlés dolga, az észak-amerikai motorsport körökben nagy névnek számító beszállítóktól származó fékrendszerről (Wilwood Dynalite) és futóműről (Megan Racing) azonban nincs mit vitatkozni: ezekkel már maximálisan kihasználhatók a 301 lóerős benzinmotorban rejlő tartalékok.

Az utastérben alkalmazott módosítások a funkcionalitást nem, a közérzetet azonban annál inkább javítják – különös tekintettel a padlószőnyegre, amelyet az építtető tulajdonos karikatúrája díszít. Az őzbarna bőrbe burkolt beltérben hatásosan mutat a karbon kormánykerék, amelyről a középállásjelző, világoskék sáv sem maradt le.

Hogy mindez megér-e 37 ezer dollárt, azaz közel 13 millió forintot, azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Az autó használati értékét némileg csökkenti, hogy a Megan Racing futóműszettjei tudomásunk szerint nem rendelkeznek közúti homologizációval, azaz kizárólag versenypályán használhatók. A stílusnak azonban ára van, amit olykor nem pénzben kell megfizetni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/