/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Exkluzív szériával kezd a legsportosabb Lexus

2021. március 24. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

Limitált különkiadással teszi emlékezetessé és még vonzóbbá új sportszedánjának észak-amerikai bevezetését a Lexus. A mindössze ötszáz példányban készülő Lexus IS 500 F Sport Performance Launch Edition nem csak arisztokratikusan hosszú neve miatt különleges.

A Lexus a közelmúltban széles körben üdvözölt döntéssel nagy teljesítményű sportszedánnal bővítette modellkínálatát. A márka sportmodelljeinek sorát annak idején útnak indító IS F kései utódja az eredeti ötliteres, nyolchengeres szívómotort megörökölte elődjétől, nevét azonban nem: a Lexus IS 500 F Sport Performance talán kevésbé frappáns, mint az IS F, ráadásul szabad teret hagy esetleges további változatok bevezetése előtt. A 7100/perc fordulatszámon 479 lóerőt leadó szívómotor 4,5 másodperc alatt gyorsítja 96 km/órára az autót.

A legtöbb autórajongó számára mindez nem igényel további magyarázatot, a Lexus mégis úgy gondolta, lesznek majd olyanok, akik jó néven vesznek némi optikai rásegítést a szuverén motorteljesítmény mellé. Így született meg a félezer példányban készülő Lexus IS 500 F Sport Performance Launch Edition, amely nemcsak különleges, de eddig soha nem látott részletekkel is emlékezetessé teszi a bemutatót.

A limitált széria kezdetnek az alapkivitelű IS 500-asnál is igényesebb belső teret kínál, a fekete/szürke sportülésektől kezdve az ajtópaneleken és a padlókonzolon elhelyezett dekorelemekig. A fűthető karimájú kormánykerék fehér kőrisfa betéteket és fekete F Sport Performance emblémákat kap, az utastérben sorszámozott plakett emlékezteti a vezetőt, hogy egy exkluzív klubba nyert bebocsátást. Ugyanezt a célt szolgálja a különkiadás digitális műszeregységének speciális indító animációja.

A keréktárcsák ugyanúgy 19 colosak, mint a szériakivitelű IS 500 esetében, ám tíz helyett hétküllősek. A matt fekete BBS keréktárcsák további súlycsökkentést eredményeznek: míg a normál IS 500 esetében a négy keréktárcsa összesen 2,7 kilogrammal könnyebb, mint a Lexus IS F Sport kínálatában elérhető, azonos méretű szett, a Launch Edition felnijei együttesen 7,1 kilóval csökkentik a rugózatlan tömeget.

Megannyi bennfentes részlet, amelyet csak a beavatottak vesznek majd észre. Senki nem fogja azonban eltéveszteni a vasszürke fényezést, hiszen az Incognito névre keresztelt karosszériaszín most először szerepel a Lexus kínálatában, és a tervek szerint egyetlen más modell sem kapja meg, soha.

Egy dologban nem nyújt csupán többet a Launch Edition: ugyanúgy 2021 őszétől lesz elérhető – és egyelőre ugyanúgy csak Észak-Amerikában fogják forgalmazni –, mint az IS 500 F Sport Performance szedánt.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/