/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ez lesz a legerősebb elsőkerekes Golf

2016. április 24. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Volkswagen már javában teszteli az eddigi legtöbb lóerőt felsorakoztató Golf GTI Clubsport S modellt. A 290 lóerős hot hatch-et a Nürburgringi aszfaltcsíkon és annak közelében kapta le pár szemfüles fotós tesztelés közben.

Először csak a Golf GTI volt, majd megjelent az összkerekes R, később jött a GTI Clubsport, amely az eddigi legerősebb elsőkerékhajtású Golf címét birtokolta 265 paripás (195 kW) teljesítményével, amit a 2.0 literes motor turbójának túltöltésével rövid ideig 290-re lehetett növelni, most viszont érkezőben a folyamatosan (persze maximum) 290 lovas S variáns, ami egyelőre még tesztfázisban van. Ennek két példányát kapta lencsevégre néhány fotós a Nürburgringen és körülötte

Az autó hajtáslánca valószínűleg egy az egyben a Seat Leon Cupra 290-ből fog érkezni, így a nyomatékmaximum 350 Nm lesz. Külsőre persze nehéz megkülönböztetni a „sima” Clubsporttól, mindössze a képeken fekete ragasztószalaggal eltakart felirat fog árulkodni egyértelműen, hogy egy csúcspéldánnyal van dolgunk, egyébként egy áthangolt kipufogórendszer és némi tömegcsökkentés jelenti a pluszt.

Ezzel a GTI egyébként már majdnem a Golf R szintjét súrolja, hisz az 300 lóerőt és 380 Nm-t képes leadni, igaz összkerékhajtásának köszönhetően jobban kihasználhatók az értékek. Az árazásról egyelőre nem tudni, a megjelenés viszont a május 4-7 között esedékes Wörthersee GTI találkozóra várható, ahol nem mellesleg a Golf R400 koncepció is bemutatkozhat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/