/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezek voltak a tavalyi év legbiztonságosabb autói

2018. január 11. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

Az Euro NCAP nyilvánosságra hozta, hogy melyek voltak 2017 osztályelső autói. A legnagyobb elismerés a Volkswagennek jár, akinek három autója is az élen végzett, de a Subaru is remekelt két kocsival. Mellettük az Opel és a Volvo is brillírozott.

A “Best in Class Car 2017” címet a Volkswagen Arteon, Polo és T-Roc, a Volvo XC60, az Opel/Vauxhall Crossland X, valamint a Subaru XV és Impreza modellek hódították el, ezek bizonyultak a legbiztonságosabb új autóknak Európában.

Mindegyik kocsi megkapta az adható maximális öt csillagot, s mind a négy biztonsági vizsgálaton – felnőtt, illetve gyermek utasok védelme, gyalogosvédelem és vezetőtámogató asszisztensek – kiemelkedően jól teljesítettek. A négy területen szerzett pontszámok súlyozott átlaga alapján ők lettek osztályuk legjobbjai. Kizárólag alapfelszereltségű autókat teszteltek.

A kisautók között a Volkswagen Polo, a szubkompakt szabadidőautók között a Volkswagen T-Roc, a felső-középkategóriás modellek között pedig a Volkswagen Arteon szerezte meg a legbiztonságosabbnak járó kitüntetést. Komoly fegyvertény ez. Természetesen a hagyományosan a biztonságot előtérbe helyező márka, a Volvo is megnyerte a címet, XC60 kompakt SUV-ja a legjobb értékelést kapta a mezőnyben.

Tavaly az Euro NCAP közel 70 modellt vizsgált, története legmozgalmasabb évét zárta. A tesztelt kocsik többsége ötcsillagos eredménnyel zárt, ami az egyre szigorodó követelményrendszer tükrében nagyszerű és mutatja, hogy a biztonsági technológiák milyen gyors ütemben fejlődnek. A tesztelt új autók 62 százalékában például már alapáron benne volt a gyalogosfelismeréssel kiegészített automatikus fékrendszer, s 82 százalékukhoz megrendelhető volt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/