/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Felfrissült az egyterű Golf

2017. augusztus 22. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Akik a Golfra esküsznek ám magasabb üléspozícióra, illetve nagyobb variálhatóságra és térkínálatra vágynak, 2014 közepe óta választhatják a Sportsvan kivitelt. A Volkswagen most felfrissítette az egyterűjét, amely első ízben a Frankfurti Nemzetközi Autószalon (2017. szeptember 12-24.) alkalmával tekinthető meg.

Műszakilag az új Golf Sportsvan egyebek mellett három új TSI benzinmotorral, vezetői segédrendszerek bővített kínálatával, infotainment rendszerek új generációjával és gazdagabb szériafelszereltséggel mutatkozik be. Megjelenésében a Golf Sportsvan még precízebb és karakteresebb vonalvezetésével tűnik ki.

Golf sorozatát követően a Volkswagen most a Golf Sportsvan modellt vetette alá széleskörű modellfrissítésnek. Az új Golf Sportsvan még precízebb vonalvezetésével kelt erőteljesebb benyomást, a külső fejlesztések között említhetők az új tervezésű lökhárítók, a LED-technikájú nappali menetfénnyel kiegészített, új halogén fényszórók, a xenon-technikát felváltó teljes LED fényszórók, valamint a mindegyik változaton az alapkivitelhez tartozó LED-technikájú hátsó lámpák. Öt új könnyűfém keréktárcsa (16, 17 és 18 col peremátmérővel) és új külső színek – mint például a Cranberry vörös – teszik teljessé a külső megjelenés frissítését, míg az utastérben új dekorbetétek, szövetek és bőrülések keltenek még nemesebb összhatást.

A Golf Sportsvan modellfrissítését mindenekelőtt műszaki fejlesztései határozzák meg. Külön kiemelendő e tekintetben az új, 9,2 col képátlójú monitorral szerelt Discover Pro rádió-navigációs rendszere, amely gesztusvezérléssel is kezelhető. A megszokott gombokat és szabályzókat itt már hiába keresnénk, az érintéses vezérlés kizárólag az érintőképernyő és az új infotainment rendszer bal oldalán sorakozó öt kapacitív mező segítségével zajlik.

A Media Control App formájában a Volkswagen a táblagépek és az okostelefonok számára kínál csatlakozási lehetőséget. Az alkalmazással az infotainment rendszer számos funkciója vezérelhető kényelmesen a tabletről is, függetlenül a járműben elfoglalt üléshelytől. A számítógép ekkor egyszerűen WLAN-hotspot segítségével kapcsolódik a Discover Media vagy a Discover Pro berendezésekhez.

A Volkswagen mindemellett a Security & Service szolgáltatáscsomagot is kínálja Golf Sportsvan modelljéhez, amely a legkülönbözőbb szituációkban biztosíthat hatékony segítséget. Különlegességei között említhetők például olyan szolgáltatások, mint az automatikus balesetjelentés, a műszaki segélyhívás és a szervizidőpont egyeztetés.

A fokozott biztonság és kényelem szolgálatában a Golf Sportsvan palettáján olyan új vezetői segédrendszerek is szerepelnek, mint a gyalogos felismerés, az araszoló forgalomban 60 km/óráig részlegesen automatizált vezetést kínáló közlekedési torlódás asszisztens, a vészhelyzet-asszisztens, a parkolási asszisztens és a proaktív utasvédelem legújabb generációja, valamint a vontatmány-asszisztens, amely az utánfutóval végzett tolatásos manővereket könnyíti jelentősen.

Három high-tech TSI benzinmotor, illetve két különösen gazdaságos dízelmotor alkotja a tervezett motorpalettát. A két erősebb TSI erőforrás aktív hengermenedzsmenttel működik, amely meghatározott üzemállapotokban kettőt automatikusan leállít a négy henger közül, így mérsékelve a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

A felfrissített Golf Sportvan előzetes értékesítése idén ősszel indul Magyarországon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/