/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Felfrissült az Infiniti Q50

2015. december 23. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

A 2016-os modellévre megújult az Infiniti középkategóriás modellje, a Q50. Továbbfejlesztették a kocsi egyedülálló dinamikus adaptív kormányzását, fejlett adaptív felfüggesztést építettek bele, a legnagyobb újdonság azonban az új, 3 literes ikerturbós V6-os motor megjelenése, ami Európában 400 lóerővel lesz választható.

Az Infiniti Q50 sportszedán bemutatása óta nagy népszerűségnek örvend, idén január és október között már közel 50 ezer darab fogyott belőle, ami 65 százalékkal több, mint a korábbi év hasonló időszakában. Az ügyfelek érdeklődését fenntartandó, a 2016-os modellévre most számos ponton továbbfejlesztették.

Tovább csiszolták az autó különleges közvetlen adaptív kormányzását, így az még érzékletesebb lett és még több visszajelzést ad. Emellett még több testre szabási lehetőséget kínál, a sofőr preferenciáinak megfelelően állíthatja be a rásegítés és a visszajelzés mértékét. Hat különböző mód létezik, köztük a Sport+ és a Personal, azaz egyéni beállítás. Egyébként a rendszer a sebességnek és a vezetési szituációnak megfelelően maga szabályozza az áttételt és a kormányzási erőt, másodpercenként 1000 korrekcióra képes. A direkt adaptív kormányzás az aktív sávtartó elektronikával is együttműködik, a sáv közepén tartja az autót és a keresztirányú széllökések hatását is igyekszik tompítani.

A Q50 felfüggesztését is átfésülték, a 3 literes V6-os turbómotorral szerelt Q50 Sport modellek pedig Dinamikus Digitális Felfüggesztést kapnak (DDS). A szerkezet elektronikusan szabályozható lengéscsillapítókkal dolgozik, amelyek Sport és Sport+ módban feszesebbre váltanak és fokozzák az agilitást. A DDS egyébként állandóan figyeli a karosszériamozgásokat is igyekszik fenntartani a kényelmes, biztonságos utazást.

Az új Q50 nagy újdonsága a Nissan VR motorcsaládjához tartozó 3 literes, közvetlen befecskendezéses V6-os ikerturbós erőforrás, amely 300 vagy 400 lóerős verzióban kerül majd be a Q50 és még számos más típus motorterébe. Az európai piacokon csak a 400 lóerős és 475 Nm nyomatékú változattal találkozhatunk. A blokk már 1600-as fordulatszámnál mozgósítja maximális nyomatékát, teljesítmény-leadása lineáris.

A 3 literes V6-os mellett továbbra is a kínálatban marad a 2 literes, 210 lovas turbómotor, valamint a Mercedes-eredetű 2,2 literes, 170 lovas turbódízel, ami 400 Nm-es nyomatékkal büszkélkedhet. Természetesen a Q50 hibrid hajtáslánccal is kapható. Ebben egy 3,5 literes V6-os szívómotor dolgozik együtt egy potens villanymotorral, kombinált teljesítményük 367 lóerő. Az összes erőforráshoz 7-fokozatú automataváltó kapcsolódik.

Az új Infiniti Q50 jövőre kerül a márkakereskedésekbe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/