/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Feltámadt az Audi Sport Quattro

2013. szeptember 04. 14:45   |   Autoblog
címkék:  

A rali sportban kiemelkedően szereplő, és Walther Röhrl által vezetett legendás Sport Quattro 30 éves születésnapján az ingolstadti márka Frankfurtban bemutatja a híres előd mai utódát, az Audi Sport Quattro tanulmányautót. Teljesítménye 700 lóerő.

A quattro neve szorosan kapcsolódik az Audihoz, a márka egyet jelent a quattro négykerék-hajtással. A quattro így már nem csupán technológiát, hanem filozófiát is jelent, a sportosságot a vezetés biztonságával ötvöző, kiemelkedő műszaki tartalom és dinamikus életstílus keretében. A jól ismert „Ur-quattro” 1980-as bemutatkozása óta az Audi 5 millió állandó négykerék-hajtással futó autót adott el.

A Sport Quattro 30. születésnapjára épített 4,6 méter hosszú és csaknem 2 méter széles tanulmány vonzó formája mellett 700 lóerő teljesítményű plug-in hibrid hajtásláncával is felhívja magára a figyelmet. Az elsődleges, belső égésű motor egy hengerlekapcsolás technológiával is felvértezett 4 literes biturbó V8-as TFSI blokk, amely 560 lóerőt és 700 Nm nyomatékot szabadít fel, de ha szükség van rá, egy 150 lovas és 400 Nm nyomatékú villanymotor is besegít neki. Így összességében a Sport Quattro Concept 700 lóerőt és 800 Nm nyomatékot mozgósít.

A nagy arányban használt alumínium és karbon ellenére a Sport Quattro Concept 1850 kilogrammot nyom a mérlegen, így pontosan úgy megy, mint a korabeli Audi raliautók: 3,7 szekundum alatt gyorsul fel százra. A végsebessége azonban 305 km/óra. Az erő egy nyolcfokozatú tiptronic váltón keresztül jut a quattro hajtáshoz, amely a hátsó tengelyen egy sport differenciálművel is kiegészült.

Az Audi Sport Quattro Concept kizárólag elektromos hajtással is képes haladni. Ha a 14,1 kWh kapacitású, folyadékhűtéses lítium-ion akkumulátor teljesen fel van töltve, a kocsi 50 kilométert is megtehet emisszió-mentesen. Ennek fényében a gyár 2,5 literes átlagfogyasztást és 59 g/km-es széndioxid-kibocsátást adott meg, ami azért kissé hihetetlen. Annyi baj legyen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/