/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Felújították a Fiat Pandát

2020. október 26. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

Éppen negyven évvel ezelőtt debütált a Fiat Panda, amely sármjával, egyszerű használhatóságával és sokoldalúságával milliókat nyert meg magának és autóipari ikonná vált. S most itt a felújított változat, amely immár ötféle kivitelben kapható, opcionálisan összkerékhajtással és lágy hibrid hajtáslánccal is.

A Fiat Panda nagy újdonsága, hogy mostantól ötféle kivitelben lesz kapható, még inkább megfelelve a különböző felhasználói igényeknek. A belépő szintet a Life képviseli, utána következik az új Sport, majd a Cross. A Life és a Cross modellek City kivitelben is választhatók.

A Panda City Life például új lökhárítóiról, új küszöbbetétjeiről és egyedi 15 colos kerekeiről ismerhető fel és a karosszériáján számos kontrasztos fekete részlet is látható. Az utastérben kéttónusú szürke ülések és antracitszürke műszerfal található, alapfelszerelés a manuális légkondicionáló és a Uconnect infotainment rendszer.

Az új Panda Sport a fiatal, dinamikus rétegnek szól. Jellemzői a kéttónusú 16 colos felnik, a színre fújt kilincsek és tükörházak (opcióként fekete színben), valamint a “sport” logó az oldalelemeken. Extraként matt szürke dukkó is elérhető. A kabinban titánszürke műszerfal, öko-bőr kárpitozású ajtópanelek, fekete mennyezet és sötétszürke huzatú ülések, valamint piros szegélyvarrás jelzik a Sport kivitelt. Opcióként megrendelhető a Pandemonio csomag, amely a 2006-os Panda 100 HP stílusában piros féknyergeket, sötétített ablakokat és techno-bőr karimájú, piros díszvarrású kormánykereket tartalmaz.

Az offroados karakterű Panda Cross és City Cross egyaránt megrendelhető két- és négykerék-hajtással, s immár metángáz üzemű erőforrással is. A Panda Cross modellek egyedi jellemzője az új Ceramic kék fényezés, amihez remekül passzol a fekete-kék techno-bőrkárpitozás. A műszerfal közepén egy 7 colos érintőképernyő kapott helyet és alapfelszerelés az automata légkondicionáló. A Panda City Cross LED-es fényszórókkal és feketére fényezett elemekkel érkezik (also műanyag védőelemek, ablakkeretek, kilincsek és lámpakeretek). A csúcsmodell Panda Cross terepjárós elemeket is kapott, mint a két első piros vonószem, az ezüstszínű első, hátsó és oldalsó védőelemek, valamint a tetőrudak. Most első ízben a Panda Cross a DAB digitális rádiót is tudja, s kompatibilis az  Apple CarPlay és Android Auto szabványokkal.

Az új Panda modellpalettáján megjelent a lágy hibrid hajtáslánc is. A FireFly családhoz tartozó 3-hengeres, 1 literes, 70 lóerős benzinmotorhoz szíjhajtású indítómotor-generátor kapcsolódik, amely lassításnál és fékezésnél visszatermeli a fékenergiát és egy 11 Ah kapacitású lítium-ion telepben eltárolja azt. Majd felhasználja a motor újraindítására start/stop üzemben, illetve a gyorsításban is támogatja. Az 1,2 literes 69 lóerős Fire motorral összevetve a lágy hibrid aggregát akár 30 százalékkal csökkentheti a széndioxid-kibocsátást. A lágy hibrid hajtásláncban egy új 6-sebességes kézi váltó teljesít szolgálatot.

A Fiat Panda négy évtizedes karrierje alatt csaknem 8 millió példányban kelt el és Olaszországban sem lankad a népszerűsége. Az elmúlt 8 évben a Panda vezette az újautó-eladásokat Olaszországban, és Európában is kedvelt kocsi, 17,1 százalékos piaci részesedéssel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/