/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Fiatal női autóversenyzőket támogat a Hankook

2022. március 07. 19:20   |   Autoblog
címkék:  

Habár az autóversenyzést sokan hagyományosan férfias sportként tartják számon, a ralikrosszban egyre több fiatal lány is komoly sikereket ér el. Nekik biztosít lehetőséget a Hankook Racer Cup versenysorozat, ami a 12 és 22 év közötti fiatal raliversenyzők kibontakozását, szakmai fejlődését segíti elő. Az alábbiakban négy olyan fiatal női autóversenyzőt mutatunk be, akik előtt komoly karrierlehetőségek állnak a motorsportokban.

0c0a7337a600803ada79a0aaafea4be5

A Hankook mint a motorsportok elkötelezett támogatója számára rendkívül fontos az utánpótlás nevelése, éppen ezért a Hankook Racer Cup-on keresztül is támogatja a fiatal ralikrossz versenyzők szakmai fejlődését.

A vállalat a fenti célokkal összhangban a Nemzetközi Nőnap alkalmából a Hankook Racer Cup fiatal női versenyzőit kérdezte szakmai céljaikról, az autóversenyzés terén számukra elérhető érvényesülési lehetőségekről.

Ezzel kapcsolatban Turán Lotti úgy fogalmazott: szerinte az autóversenyzés a teljesítményről szól, a beilleszkedés „semmivel nem nehezebb lányként, mint fiúként”. Lotti emellett úgy látja, a versenysport a tanulással is abszolút összefér. „Természetesen van, hogy nehéz, hiszen tesztelünk vagy éppen versenyen vagyunk a hétvégén, és készülni is kell az iskolára. Sok segítséget kapok a szüleimtől, és a tanáraim is támogatnak benne” – tette hozzá. Lottiéknál az autóversenyzés családi hagyomány, ugyanis édesapja, Turán Frigyes többszörös magyar ralibajnok. Lotti úgy tervezi, ő is szeretne még néhány évet a ralikrossz szakágban eltölteni, ezen túlmutató karrierterveit pedig a jövőre bízza.

Farkas Linda szintén a családból hozta magával az autóversenyzés iránti szenvedélyét, hiszen édesapja és bátyja is versenyzői múlttal rendelkezik. A Hankook Racer Cup kapcsán úgy fogalmazott: „ez egy rendkívül tartalmas és érdekes sorozat mind a hétvégéken szerzett tapasztalataink miatt, mind amiatt, ahogyan felkészülünk egy-egy futamra, kiváló kezdés a fiatalok számára”. Linda szintén úgy érzi, nőként semmilyen negatívumot nem tapasztal a vegyes mezőnyben, éppen ezért más lányokat is arra bátorít, hogy próbálják ki magukat az autóversenyzésben, hiszen egy versenyhétvége semmi máshoz nem hasonlítható élményeket nyújt.

Korda Réka és Zsófia szintén édesapjuknak köszönhetik a raliversenyzés szeretetét, akivel már egészen kiskoruktól fogva kijártak a versenyekre, illetve 6 éves koruktól quadon is kipróbálhatták magukat. Zsófia úgy látja: a Hankook Racer Cup egy nagyon jó lehetőség fiataloknak, akik bele szeretnének kezdeni a versenyzésbe és akár teljesen újak a sportban, de a 2022-es szezonban debütált Réka is bizakodó azzal kapcsolatban, hogy a szereplése jó alapot fog adni későbbi karrierjéhez. A két nővér egyetért abban, hogy a ralikrosszban egyáltalán nem jelent akadályt nőként versenyezni, és más lányokat is arra bátorítanak, hogy merjenek belevágni a versenysportba, hiszen ahogy Zsófia fogalmazott: a versenyzés során „nagyon sok hasznos dolgot is megtanulhatunk, ami a hétköznapokban is segítségünkre lehet”.

A Hankook Racer Cup versenysorozatról bővebb információ az alábbi oldalon érhető  el: https://hankookracercup.com/hu/

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/