/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Formula-E – Evans negyedjére már sikerrel járt Monacóban

2024. április 28. 11:28   |   Autoblog
címkék:  

Mitch Evans megszerezte első győzelmet a 2024-es szezonban, miközben először diadalmaskodott a Monaco E-Prix-en.

Negyedjére már szerencséje volt Mitch Evansnek, mivel a Jaguar pilótája végül megszerezte a győzelmet a Monaco E-Prix-en, Nick Cassidy-vel kiegészítve a hibátlan gyári Jaguar kettős győzelmet.

A verseny előtt az volt a nagy kérdőjel, hogy Evans végre megszerezheti-e a monacói győzelmet, miután az elmúlt három szezonban mindig a dobogón végzett.

A Jaguar kiváló stratégiájának köszönhetően Evans és Cassidy az élre állt, ahol a duó kiválóan irányította a kettős sikert. Stoffel Vandoorne a korai szakaszokban vezetett, de végül be kellett érnie a harmadik hellyel Jean-Eric Vergne előtt.

Pascal Wehrlein az ötödik, Oliver Rowland a hatodik helyen végzett, míg Antonio Felix da Costa, Sacha Fenestraz, Maximilian Günther és Norman Nato egészítette ki az első tízet. A regnáló világbajnok Jake Dennis egy incidensekkel teli futamot követően a kiábrándító huszadik helyen végzett.

Az utolsó két körre a Jaguar 1-2 és a DS Penske 3-4 maradt, bár az első két helyezettet mindössze hat tizedmásodperc választotta el egymástól.

A megnövekedett tempó hihetetlenül megnehezítette az előzéseket, így Evans a 2024-es év első győzelmét és első sikerét aratta a Hercegségben. Miután az elmúlt három szezonban mindig a dobogón végzett Monacóban, Evans végre felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Cassidy biztosította a Jaguar első kettős győzelmét a jubileumi 10-dik szezonban, míg a dobogót Vandoorne egészítette ki. A leggyorsabb kört Jehan Daruvala futotta meg, bár ő csak a 18-dik helyen végzett.

Borítókép: Dom Romney / Formula E

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/