/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Fotókon az új Opel Corsa

2023. május 24. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

Jön az új Opel Corsa – még ebben az évben. Még feltűnőbb, még érzelmesebb, még ösztönösebben kezelhető, új elektromos és hibrid hajtásláncokkal. A feljebb lépő újdonság az Opel hagyományaihoz illően komoly ajánlat a kisautók kategóriájában.

A formatervezők még modernebbé és stílusosabbá alakították a kategória sikermodelljét. A legfeltűnőbb friss részlet az összetéveszthetetlen Opel Vizor, a márka valamennyi új modelljére jellemző arculat. A fekete vizor magába foglalja a hűtőmaszkot, a LED-es fényszórókat és középen az Opel Blitz-et is. Felszereltségtől függően az Opel jelvény, az autó orrán és hátsó részén is fekete, vagy matt ezüst színű. A légbeömlőt mintázó formák az első lökhárító alsó részén feltűnőbbek és nagyobbak is mint korábban, így a Corsa jelenléte is sokkal határozottabb az úton.

Az oldalnézet vonalai szintén jellegzetesek, az áttört C-oszlopok hatására a tető (amely felszereltségi szinttől függően fekete is lehet) szinte lebeg az utastér felett. A hátsó rész formái letisztultak, a Corsa felirat a csomagtérajtó közepére került. A Grafik Grey fényezés most először érhető el a Corsához.

Számos új felszerelésével a Corsa utastere modern és kellemes hangulatú, ehhez az új ülésmintázatok, az új váltókar és a megújult kormánykerék is hozzájárul. Azonban a legfontosabb újdonság egyértelműen az opcionális teljesen digitális műszerfal, amelyhez új infotainment rendszer is tartozik, fejlett grafikával, multimédia szolgáltatásokkal és mesterséges intelligenciával.

A navigációs rendszer kapcsolt szolgáltatásokat is kínál, emberi hanggal működtethető (“Hey Opel”), és online (OTA) frissíthető. A navigáció és a multimédia 10 colos színes érintőképernyője mellett a vezető előtti kijelző képe is tisztább lett, így a legfontosabb információk a másodperc tört része alatt leolvashatók, értelmezhetők. A Corsában most először az Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis okostelefonok vezeték nélkül is az autó rendszerére csatlakoztathatók, és tölthetők is így.

A 2019-ben bevezetett vakításmentes Intelli-Lux LED mátrix fényszórók megmutatták, hogy a Corsa a kisautók mezőnyében bárki számára elérhetővé teszi a legmodernebb technológiai újdonságokat. Az Opel fejlesztői folyamatosan azon dolgoznak, hogy még jobbá tegyék a márka autóit, és ez alól az új Corsa sem jelent kivételt. A korábbi nyolccal ellentétben immár összesen 14 egyedi szabályozású LED szegmens kínál extraerős világítási képet. Az új rendszer az eddiginél is pontosabban takarja ki a többi járművet a világítási képből.

Az új Corsában számos magas színvonalú vezetői asszisztens is dolgozik annak érdekében, hogy a vezetés még biztonságosabb és még élvezetesebb legyen. Ezek sorába tartozik az új, nagyfelbontású panoráma tolatókamera, az adaptív sebességtartó, a sebességhatároló, az oldalirányú manőverezés-segítő, valamint a gyalogosfelismerő automata vészfékasszisztens is.

Az Opel történetében most először 48 V-os lágy hibrid hajtásláncok is elérhetők lesznek az új Corsához. A 100 és 136 LE-s motorokhoz duplakuplungos sebességváltó kapcsolódik. A Corsa Electric kétféle tisztán elektromos hajtáslánccal lesz elérhető: az eddigi, többször továbbfejlesztett 100 kW/136 LE teljesítményű változat hatótávolsága elérheti a 357 kilométert, ugyanakkor az új 115 kW/156 LE-s modell WLTP ciklus szerinti hatótáv-értékének csúcsa 402 km. Gyorstöltéssel az akkumulátor mindössze 30 perc alatt 20-ról 80%-ra tölthető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/