/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

GM és Chrysler: még közelebb a csődhöz

2009. március 30. 14:51   |   Autoblog
címkék:  

A General Motors és a Chrysler autóipari konszernek válságból való kilábalást célzó átalakítási tervei nem valósíthatók meg a jelenlegi formájukban – jelentette be hétfőn az a munkacsoport, amelyet Barack Obama elnök hozott létre a két konszern több milliárd dolláros állami támogatási kérelme elbírálására. Ezzel a két autógyártó óriás még közelebb került a csődhöz.

Obama elnök vasárnap közölte, hogy a GM és riválisa, a Chrysler nem tettek eleget azóta, hogy decemberben 17,4 milliárd dolláros állami segítséghez jutottak. A GM 30 milliárd dolláros új hitelt kért, az Obama vezetés azonban csak a következő 60 napra biztosítja a konszern működését, és a GM-nek ezalatt  új vezetés irányításával kell kidolgozni egy sokkal átfogóbb átalakítási tervet. Rick Wagoner vezérigazgatót ugyanis, aki 2000 óta vezette a General Motors-t, a kormányzati munkacsoport javaslatára lemondatták. Hétfőtől az igazgatótanács többségét is új személyekkel váltják fel.

A Chrysler 5 milliárd dolláros új hitelért folyamodott, de ehhez egyelőre nem jut hozzá. 30 nap áll rendelkezésére ahhoz, hogy az olasz Fiat SpA konszernnel véghezvigye a fúzióját és a hitelezőivel megállapodjék; ha ez megtörténik, csak akkor jut hozzá a működéséhez szükséges kormányzati pénzekhez. A Fiat 35 százalékos részesedést kíván szerezni a Chryslerben.

Forrás: MTI

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/