/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
chrysler, fiat, obama, válság

MEGERŐSÖDHET

Csődvédelmet kért a Chrysler

időpont:2009. május 01. 16:27

szerző:Autoblog

címkék:

Az amerikai elnök csütörtökön megerősítette, hogy a Chrysler csődvédelmet kér, és túlélése érdekében megállapodott a FIAT-tal. Ennek értelmében a FIAT kezdeti 20 százalékot vásárol a Chryslerben, majd többségi tulajdonos lehet.

chrysler, gm, obama, válság

ÚJABB HALADÉK

GM és Chrysler: még közelebb a csődhöz

időpont:2009. március 30. 14:51

szerző:Autoblog

címkék:

Az Obama által létrehozott munkacsoport elvetette a General Motors és a Chrysler autóipari konszernek válságból való kilábalást célzó átalakítási terveit, mert azok jelenlegi formájukban nem valósíthatók meg. Rick Wagonertől is megváltak.

chevrolet, chrysler, dodge, elektromos, fiat, gm, gmc, obama, pontiac, saab, saturn

BAJBAN VANNAK

Még több pénzt kérnek az amerikai autógyártók

időpont:2009. február 18. 19:45

szerző:Autoblog

címkék:

Tegnap a GM és a Chrysler is benyújtotta átalakítási tervét a Kongresszusnak. Rick Wagoner, a General Motors elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy cége 47 ezer alkalmazottól válik meg és további 16,6 milliárd dolláros állami segítséget kér. A Chryslernek is további 2 milliárd dollárra lenne szüksége céljai eléréshez. A GM egy éven belül vissza szeretné nyerni profitabilitását, a Chrysler pedig ugyancsak igyekszik bebizonyítani, hogy meg tud állni a saját lábán. Mindketten alacsony fogyasztású új modellek és elektromos autók piacra dobásában látják a kiutat, a GM profiltisztítást is végrehajt, melynek a Saab, a Saturn és a Hummer is áldozatául esik.

cadillac, obama

OBAMA AUTÓJA

Hivatalba lép az új elnöki limuzin

időpont:2009. január 15. 18:45

szerző:Autoblog

címkék:

Jövő héten iktatják az új amerikai elnököt, Barack Obamát, aki a hagyományoknak megfelelően Cadillac elnöki limuzinból fog integetni. A legújabb szolgálati autó hasonló méretű, mint az előző, DTS limuzin, de friss dizájnt kapott, mai Cadillac stílusjegyekkel. Kabinjából könnyebben ki lehet látni, belső bútorzata pedig kézi munkával készült. A kényelmes hátsó "fülkében" komplett mobil irodát rendeztek be. A jobb első sárvédőre az amerikai, a bal elsőre pedig a sztenderd elnöki zászlót tűzik, amennyiben az elnök az autóban utazik. Éjszaka high-tech diódák világítják meg a zászlókat.

300c, chrysler, escape, ford, hemi, obama

VOLT ELNÖKI AUTÓ

Eladó Obama Chryslere

időpont:2008. december 10. 15:45

szerző:Autoblog

címkék:

Az Egyesült Államok elnökének megválasztott Barack Obama nemrég, nagy publicitás mellett, látványosan megvált szeretett Chrysler 300C HEMI típusú gépkocsijától és átült egy környezetkímélőbb, takarékosabb Ford Escape Hybridbe. Egy környezettudatos elnök nem is járhat egy városban 20 litert nyakaló kocsival. Tehát Obama 300C-je felkerült az eBay-re, december 17-ig lehet rá licitálni. Csak a nyitóösszeg kicsit húzós, 100 ezer dollár. Az amerikai használtautó-piacon egy 2005-ös 300C HEMI barátok közt sem ér többet 17 ezernél. Lehet, hogy valakinek megér plusz 80-100 ezer dollárt, hogy az elnök ex-autójával furikázhasson?

chevrolet, chrysler, detroit, ford, gm, obama, volt

KILÁTÁSOK

Mi lesz a Detroiti Hármakkal?

időpont:2008. december 08. 14:45

szerző:Autoblog

címkék:

Az amerikai kongresszus már a héten el akarja fogadni a demokrata párti kezdeményezést arról, hogy a három vezető amerikai autógyár, a General Motors, a Ford Motor és a Chrysler 15-17 milliárd dollár összegű szövetségi áthidaló hitelt kapjon. A demokrata vezetők reménye szerint a kialkudott összegből a GM, a Ford és a Chrysler márciusig folytathatja működését, akkor pedig az Obama-kormányzat és az új összetételű kongresszus már új mentőcsomagról dönthet. Helyzetjelentés, vélemények, kilátások az ugrás után!