/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
david hasselhoff, kitt, knight rider, pontiac

a szuperautó

David Hasselhoff újra beül KITT volánja mögé

időpont:2019. november 21. 18:30

szerző:Autoblog

címkék:

Michael Knight megformálója, David Hasselhoff most újra beül KITT-be, és megmutatja, hogyan szabott irányt a következő évtizedek autóipari fejlesztéseinek a Knight Rider.

árverés, autós videó, chevrolet, pontiac, suzuki swift, tuning, V8

Oroszlánszívű egér

Kívülről egy régi Suzuki Swift, belülről meg egy vadállat

időpont:2019. április 27. 12:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Egy 1987-es Suzuki Swift kezdett új életet egy 5.7 literes V8-as Chevrolet motornak köszönhetően. Az apróság automataváltót és hátsókerék-meghajtást kapott, s most új gazdáját várja, hogy teljesen új életet kezdhessen. Ehhez alig egymillió forintra van szükség.

a nap képe, amerika, firebird, izomautó, pontiac, pontiac ár, veterán

Nem alap alapmű

A nap képe: Egy tökéletesen felújított veterán 40 millióért

időpont:2015. december 07. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Egy 1973-as Pontiac Firebird izomautó született újjá egy életmentő projektnek köszönhetően. Sőt, nagyobb motort, komolyabb alkatrészeket és komfortosabb belsőt kapott, mint mikor kijött a gyárból. Épp ezért jelenlegi tulajdonosa 139 ezer dollárt kér érte.

911, chevrolet camaro, diablo, lamborghini, pontiac, replika

Szép munka

Eladó egy Lamborghini Diablo 12,7 millió forintért

időpont:2015. január 03. 21:38

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Pontosabban egy Pontiac Fiero Lamborghinivá alakítva egy Chevrolet Camaro motorral, egy Porsche 911 váltóval és még néhány aprósággal. Ennek ellenére a végeredmény nagyon közel áll az eredeti Diablóhoz.

baleset, oroszország, pontiac, renault, videó

Brutális baleset

Amikor kilenc őrangyal van a helyén – videó

időpont:2014. november 08. 16:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Az egyik pillanatban még békésen ácsorgunk egy zebránál, a következőben pedig száguld felénk egy irányíthatatlanná vált kocsi. Szerencsére a riadalmon kívül semmi baja nem esett annak a kilenc nőnek, akik épp rosszkor voltak rossz helyen.

knight rider, pontiac, V8

Eladó KITT

Árverésen Knight Rider autója

időpont:2014. április 03. 08:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Nemsokára egy sikeresen licitáló rajongó álma válhat valóra, ugyanis elárverezik David Hasselhoff - egykor a való életben használt - autóját. Bár ez a Pontiac Trans Am nem járt forgatásokon, egy hű rajongó építette a színésznek, aki aztán használta is a fekete csodát.

camaro, chevrolet, classic design concepts, firebird, firebreather, gm, pontiac

FIREBREATHER

Újjászületett a Pontiac Firebird

időpont:2010. augusztus 05. 16:24

szerző:Autoblog

címkék:

Most, hogy a Pontiac márka már nincs többé, a rajongók biztosan felkapják a fejüket a Classic Design Concepts által megalkotott Firebreather láttán. A Pontiac Firebird vonásait tükröző Firebreather egy Camaro alapra építkező, 600 lóerős gép. Videóval!

chevrolet, chrysler, dodge, elektromos, fiat, gm, gmc, obama, pontiac, saab, saturn

BAJBAN VANNAK

Még több pénzt kérnek az amerikai autógyártók

időpont:2009. február 18. 19:45

szerző:Autoblog

címkék:

Tegnap a GM és a Chrysler is benyújtotta átalakítási tervét a Kongresszusnak. Rick Wagoner, a General Motors elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy cége 47 ezer alkalmazottól válik meg és további 16,6 milliárd dolláros állami segítséget kér. A Chryslernek is további 2 milliárd dollárra lenne szüksége céljai eléréshez. A GM egy éven belül vissza szeretné nyerni profitabilitását, a Chrysler pedig ugyancsak igyekszik bebizonyítani, hogy meg tud állni a saját lábán. Mindketten alacsony fogyasztású új modellek és elektromos autók piacra dobásában látják a kiutat, a GM profiltisztítást is végrehajt, melynek a Saab, a Saturn és a Hummer is áldozatául esik.

new york, pontiac

TARGA

Levehető tetős Pontiac Solstice New Yorkban

időpont:2008. március 20. 07:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Pontiac a 2002-es Detroiti Autószalonon bemutatott tanulmány mintájára olyan kupéval bővítette a Solstice modellpalettáját, melynek tetejét az akut napfényhiányban szenvedők egyszerűen leemelhetik. Sajnos, a tető tárolására a csomagtartóban nincs elegendő hely, ezért a Pontiac mellékel az autóhoz egy vászontetőt is, melynek viszont bőven jut hely a hátsó traktusban, ha éppen nincs használatban. A Solstice műszaki adatai nem változtak, bár a levehető tető miatt valamelyest merevítettek a karosszérián és a Pontiac saját tesztjei szerint a kezelhetőség tekintetében is sikerült elérni némi javulást. Az alapváltozatban 2,4 literes, 173 lóerős motor dolgozik, az izmosabb GXP kivitelt pedig egy turbós kétliteres hajtja 260 lóerős teljesítménnyel. Galéria a címre kattintva!

new york, pontiac

SPORT TRUCK

Visszatér Amerikába az El Camino

időpont:2008. március 18. 16:31

szerző:Autoblog

címkék:

Személyautó alapú pickupot mutat be a New York-i Autószalonon a Pontiac, valami hasonlót, mint amit a Chevrolet 1959 és 1987 között El Camino néven forgalmazott. A Sport Truck ideiglenes névre keresztelt modell a G8 szedánhoz hasonlóan Ausztráliából érkezik, a Holden Commodore Ute típusra épül. A pontos elnevezés az internetezők feladata lesz, a Pontiachoz online lehet eljuttatni a javaslatokat. Eredményhirdetés április 15-én lesz. A Sport Truck raktere 1,8 méter hosszú, peremig pakolva 1,2 köbméter cuccot képes elnyelni, meghajtásáról hatliteres, 361 lóerős, 522 Nm csúcsnyomatékú benzines erőforrás gondoskodik. Galéria a címre kattintva!

new york, pontiac

G8 GXP

Sportlimuzin a Pontiactól

időpont:2008. március 17. 18:31

szerző:Autoblog

címkék:

A New York-i Autószalonon a Pontiac új sportlimuzint mutat be, a G8 GXP igazából nem más, mint a G8 GT erősebb és sportosabb megjelenésű változata. Az autó meghajtásáról a Corvette LS3-ban is dolgozó, 6,2 literes V8-as motor 402 lóerőre "butított" változata gondoskodik, nyomatéka 546 Nm. A G8 GT hatliteres V8-asa "csak" 367 lóerőt teljesít. A Pontiac gondolt azokra is, akik nem érik be a standard hatsebességes automata váltóval, nekik egy új, Tremec TR6060 kódnevű hatsebességes kézi váltót fejlesztettek ki. A G8 GXP nulláról hatvan mérföldre (96 km/óra) 4,7 másodperc alatt gyorsul, a negyedmérföldes távot 13 másodperc alatt tudja le. Galéria a címre kattintva!

barris, firebird, pontiac

HOLLYWOODI SZELET

Eladó Travolta Firebirdje

időpont:2007. november 13. 10:38

szerző:Autoblog

címkék:

George Barris 1979-ben építette John Travoltának ezt a Pontiac Firebirdet, mely a Travolta Fever nevet viseli motorháztetőjén. Hollywood egy korai darabja ez az átalakított izomautó, melyet nemrég áruba bocsátottak az eBay-en. Aki végül jól licitál és megkaparintja a gépet, kap mellé többek között egy Barris által szignózott modellautót, egy 1983-as posztert, egy fekete-fehér fotót John Travoltával, amint a kocsi mellett áll, 2 CD-nyi képanyagot a kocsiról, továbbá boldog tulajdonosa lehet a Travolta Fever dupla lemeznek is. Az utastér városi cowboy stílusban készült, kissé bizarr, de kétségtelenül jobb, mint a gyári belső. A licit per pillanat 25 100 dollárnál tart.