/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kívülről egy régi Suzuki Swift, belülről meg egy vadállat

2019. április 27. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy 1987-es Suzuki Swift kezdett új életet egy 5.7 literes V8-as Chevrolet motornak köszönhetően. Az apróság automataváltót és hátsókerék-meghajtást kapott, s most új gazdáját várja, hogy teljesen új életet kezdhessen. Ehhez alig egymillió forintra van szükség.

Eredetileg egy Pontiac Firefly (ami egyenlő a Suzuki Cultus, Swift és Chevrolet Sprint néven árult modellekkel) gördült le a futószalagról még 1987-ben. Az olcsó kisautóban egy mindössze egyliteres háromhengeres benzinmotor kerepelt, amely elég volt ahhoz, hogy a 600 kilós testet vidáman és könnyedén hozza mozgásba, ráadásul létezett belőle turbós és GTI kiadás is.

Persze ezek aligha mérhetők ahhoz, amit az alábbi példány tulajdonosa követett el kedvencével. A kis háromajtós 1.0 literes motorja helyére ugyanis egy 350 köbinches, azaz 5.7 literes V8-as Chevrolet szív került, melyet egy TH350 automataváltó segít ki. A jócskán nagyobb nyomaték és teljesítmény a hátsó kerekekhez jut egy 23 centivel rövidített, 1988-as Pontiac Firebird kardántengelyen keresztül.

Az autót még kilenc évvel ezelőtt egy tanár vásárolta meg működésképtelen állapotban, majd, mivel nem volt vesztenivalója, elkezdte teljesen átszabni azt. A már említett átalakítások mellett egy bukókeret is beépítésre került, az akkumulátor hátra költözött – hisz elég nehéz a motorblokk önmagában is – míg a sportülések fix pozíciót kaptak, hogy véletlenül se mozduljanak el, bármilyen erőhatás érje őket.

Ezzel együtt kiköltözött a rádió, a szellőzőrostélyok egy része, a napellenzők, a tetőlámpa valamint a tolatólámpa is. Órája 264 ezer kilométernél (164 ezer mérföld) jár, s habár nem tudjuk, mennyit futott, mióta új szíve van, a Bringatrailer oldalán szereplő árverésen az eddigi legnagyobb tét 3500 dollár, azaz alig egymillió forint.

Persze az új tulajnak szembe kell néznie néhány nehezítő tényezővel: a befecskendező rendszer még finomhangolásra szorul, jó néhány helyen felütötte fejét a rozsda, akad néhány fényezési hiba és itt-ott kopások, de egy sleeper alapnak azért nem gyenge, amit eddig láthatunk.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/