/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gyártásba kerül a Porsche 911 Speedster

2018. október 08. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

Döntés született, a Porsche 70. születésnapja alkalmából megalkotott és nagy tetszést aratott Speedster tanulmány gyártásba kerül. A purista megközelítésű, kétüléses 911 Speedsterből a jövő év elejétől pontosan 1948 darabot fognak összeszerelni.

Az 1948-as darabszám természetesen nem véletlen, hiszen az első Porsche 356 modell éppen 1948. június 8-án gördült le a gyártósorról, s a Speedster Concept első változata idén június 8-án látott napvilágot. A most leleplezett, sorozatgyártásra kész verzió speciális piros fényezést visel, ami az 1988-as, G-sorozatú 911 Speedster tanulmányra utal.

A 21 colos, keresztküllős, központi csavaros felnikkel és a fekete beltérrel együtt a Speedster egy igazán ízléses, sportos megjelenésű gép. A kerekek az egyes Porsche versenyautókon, például a 911 RSR-en és a GT3 R-en látott versenyfelnik újraértelmezései. A fekete foglalatú fényszórókat szintén a versenyautók inspirálták. A négypontos nappali fények a külső színhez igazodva piros színűek.

A két kör alakú visszapillantó tükör és a motorháztető közepébe épített tanksapka fekete króm és fémborítást kapott. A szélvédő alacsonyabb a normál modellekénél, az ülések mögött pedig a speedsterekre jellemző dupla buborék takaróelem kapott helyet. Az utastérben részben perforált, fekete/piros bőrkárpitot találunk.

Mindkét idén bemutatott Speedster tanulmány a 911 Carrera 4 Cabriolet modellen alapul. A sárvédők, továbbá az első és a hátsó motorháztető anyaga szénszálas műanyag, míg az alváz a 911 GT3 modelltől érkezett. A 4 literes szívó boxermotor több mint 500 lóerős és 9000-es fordulatig képes pörögni. Egy hatfokozatú kézi váltót kapcsoltak hozzá.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/