/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gyártásra kész a magyar Porsche restomod

2022. november 24. 14:15   |   Autoblog
címkék:  

Néhány hónappal ezelőtt Magyarország felkerült az autóépítő manufakturák térképére. A Kázmér Miklós által alapított KAMM Manufaktur bemutatta első világszínvonalú modelljét, a KAMM 912c-t, amely a Porsche 912 modern interpretációja.

Bemutatkozása után a KAMM 912c rengeteg helyen címlapra került, a közönség és a sajtó is magasztalta klasszikus kinézete, könnyű kialakítása és magas szintű kidolgozottsága miatt. A KAMM 912c az 1965-69 között gyártott Porsche 912 modern, tökéletesített kiadása, amely szénszálas karosszériával, átdolgozott felfüggesztéssel, feljavított fékrendszerrel és tuningolt négyhengeres motorral szolgálja a vezetés színtiszta élvezetét. A KAMM 912c csupán 750 kilogrammot nyom, 2 literes négyhengeres motorja pedig 170 lóerős, így rendkívüli élmény vezetni.

Miután a magyar manufaktúra 912 prototípusa színre lépett és lezajlottak az első sajtótesztek illetve a bemutatók, tesztkilométerek ezrei következtek az Egyesült Királyságban és Magyarországon. Ezek alapján a mérnökök tervbe vettek néhány módosítást, amelyek majd a végleges változaton jelennek meg. Többek között változtatnak az áttételeken, elektronikus, fél-aktív felfüggesztést és csappantyús kipufogórendszert szerelnek be, emellett könnyű Lexan ablakokat, új Smiths műszereket és új Life Racing elekronikát építenek majd az autóba. A sorozatgyártású modellhez emellett elektronikus befecskendezés és a központi anyás helyett öt csavarral rögzíthető kerekek is választhatók lesznek.

A KAMM 912c-re fokozott érdeklődés mutatkozik a világ minden pontjáról, az első autó máris gazdára talált az Egyesült Államokban. A 912 restomod sorozatgyártása jövőre indul, alapára 325 ezer euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/