/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hamarosan itt az új Mitsubishi Colt

2008. október 06. 17:53   |   Autoblog
címkék:  

A Colt nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy a Mitsubishi elérje tervezett értékesítési darabszámait és természetes piaci súlyát Európában.


A Párizsi Autószalonon rántották le a leplet az új Mitsubishi Colt generációról, mely jobban igazodik a márka friss arculatához. A Mitsubishi legkisebb modellje ismét készen áll a harcra az egyik leginkább kompetitív európai szegmensben, ahol az új vagy megújított modellek minden évben összesen 4 millió példányban fogynak. A Colt új generációja Európában októberben vagy novemberben kerül piacra, de a kisautóból készül rugalmas üzemanyag-felhasználású modell is, mely jövő tavasszal érkezik.


A Colt nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy a Mitsubishi elérje tervezett értékesítési darabszámait és természetes piaci súlyát Európában – mindez különösen igaz akkor, amikor a piac a kisebb autók felé fordul. A modellnek emellett komoly feladata van a CO2 stratégiában is, hiszen a teljes Mitsubishi eladáshoz (mintegy 250 ezer darab/év) képest nagy a súlya (mintegy 65 ezer Colt/év), s mert főleg kis motorokkal kel el (1.1, 1.3 és 1.5, illetve a hamarosan érkező alacsony CO2 Clear Tec változatok 118 g/km-es értékkel).


A Clear Tec verziók az úgynevezett “Low CO2” csomaggal rendelkeznek, melynek jellemzői – többek között – az automatikus start/stop rendszer és a regeneratív fékezési technológia, ami 10%-os CO2 kibocsátás javulást eredményez. A Clear Tec program része lesz továbbá a Flex Fuel bioetanolos változat is (rugalmas üzemanyag-felhasználás). A Clear Tec Coltok lesznek B kategóriás társai az új C és D kategóriás, Euro5-ös motorral szerelt dízel Lancereknek, amelyekben már a Mitsubishi jövő tavasszal bemutatandó, saját fejlesztésű motorja lesz.


A Colt dizájnjában közelebb került a látványos Lancerhez. Az előd buszlimuzinosan magas formáját szélesebb és alacsonyabb karosszériával felváltó újdonságon először a feltűnő “vadászrepülős” hűtőmaszk szúr szemet, s az A-oszlop előtt valamennyi karosszériaelem új lett. Az első sárvédőket és a “szamurájos” fényszórókat is a Lancer ihlette. Oldalnézetből a nyújtottabb alakú oldalablakok tűnnek fel. A hátsó részen is faragtak valamelyest, a lökhárítót és a lámpákat cserélték le.


Összhangban a Mitsubishi márkaimidzsével, a japánok a Lancer Ralliart mellett bevezetik a háromajtós Colt Ralliart típust is, a már ismert, 150 lóerős 1,5 literes turbómotorral. Az előző Colt CZT-vel összevetve a Colt Ralliart felfüggesztését nyolc különböző ponton változtatták meg, hogy agilisabb legyen az autó viselkedése, illetve a vastagabb első kanyarstabilizátorok révén csökkenjen a karosszéria sodródási hajlama.


Az új Colt palettáján a Ralliart nemcsak felváltja az előző háromajtós Colt CZT-t, hanem az ötajtós modellváltozat bevezetésével szélesíti a sportos Coltok palettáját – az ötajtós változat várhatóan a Ralliart értékesítés 40 százalékát teszi majd ki. A háromajtós Colt Ralliarttal műszaki értelemben rokon ötajtós változat valamivel lágyabb hangolású futóművet kap. A motorpaletta ezután már csak az 1,1-es (75 LE), 1,3-as (95 LE) és 1,5 literes (109 LE) benzines hajtóművekből fog állni, a dízelmotort ugyanis a gyenge kereslet miatt kivették a kínálatból.

Dízel helyett lesz viszont alacsony szén-dioxid kibocsátású Colt sorozat, Clear Tec név alatt. Jövő tavasszal a sorozat bioetanolos modellekkel (Flex Fuel) is gazdagodni fog.


Mindamellett természetesen az új Colt utastere is kellemesebbé vált. Leginkább a hangszigetelésen javítottak, de elegánsabb mintázatúra és jobb minőségűre cserélték a műszerfal anyagait, csakúgy, mint az üléskárpitokat. Az áttervezett műszerfal számos eleme megegyezik a Lancer családéval (kormánykerék, digitális információs kijelző, vöröses műszer-megvilágítás), egyes elemei jobban integráltak (audiorendszer), míg az előző Colt kékesen áttetsző elemeit visszafogottabb stílusban, sötétebb tónusok és ezüstszínű betétek alkalmazásával fejlesztették tovább. Ezen kívül a helyviszonyok is javultak, a Colt már a hátsó ülések eltávolítása nélkül kínál sík padlót, csomagtér-padlója pedig állítható magasságú lett. Bővített poggyásztere így 854 literről 1032 literre növekedett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/