/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hamilton távozása felpezsdíti majd a Mercedes csapatát

2024. február 26. 08:57   |   Autoblog
címkék:  

Martin Brundle azt állította, hogy Lewis Hamilton közelgő távozása a Mercedestől felpezsdíti majd a csapatot, miközben az utódot keresik.

Hamilton február 1-jén döbbentette meg az egész F1-es világot azzal a hírrel, hogy az idény végén elhagyja a Mercedest, miután aktiválta a szerződésében szereplő kilépési záradékot.

A Ferrarihoz csatlakozik, hogy 2025-től Charles Leclerc csapattársa legyen, ami azt jelenti, hogy a Mercedesnek úgy kell utódot találnia, hogy George Russell melletti ülésre nem kevés jelentkező van.

A hírekre reflektálva Brundle úgy véli, hogy az egész helyzet minden érintett fél számára nagy nyereség – és egy merész jóslatot is tett a Mercedesszel kapcsolatban.

„Mindenkinek van itt egy lehetősége” – mondta Brundle a Sky Sports F1 podcastjában.

„George Russellnek megvan ez a csillogó önbizalma, a tehetsége, a gyorsasága és a tapasztalata ahhoz, hogy felvegye a kesztyűt, és a Mercedes-Benz első számú pilótája legyen – ebben egyáltalán nem kételkedem” – folytatta.

„A Mercedest fel fogja lendíteni, hogy elveszíti Lewist, és ez egy lehetőség számukra. Sietve kell cselekedni, de várhatnak és megnézhetik, hogy Andrea Kimi Antonelli hogyan megy, gyanítom, hogy rendelkezésre áll Esteban Ocon, hozzáférhetnek Carlos Sainzhoz és talán Fernando Alonsóhoz is” – elemezte a helyzetet.

„Mick Schumacher is benne van a bandában, és még akárhány versenyző, szóval szerintem meglátják, hogy hogyan alakul a szezon. Azt is gondolom, hogy ez a Ferrarit és Charles Leclerc-et is felpezsdíti majd, és mi is beszélünk róla, szóval nem látok semmilyen hátrányt” – mondta Brundle.

„Érzelmes lesz – Lewis egy győztes gépezet, és ez az, amit tenni akar. Ez egy jó szerződés, és sok pénzt fog kapni, és sok pillanatot fog élvezni. Ez lesz az egyik legnagyobb globális sporttörténet 2025-ben, úgyhogy én csak pozitívumokat látok” – tekintett előre a Sky Sports szakértője.

A Forma-1-es mezőny pedig hamarosan újra mozgásba lendül az egyetlen hivatalos szezon előtti teszt alkalmával Bahreinben, február 21-23 között. A szezon pedig egy héttel később március 3-án rajtol majd el ugyanott Bahreinben.

Borítókép: Clive Mason/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/