/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hármas Dakar-győzelmet aratott a Peugeot

2017. január 17. 14:45   |   Autoblog
címkék:  

A 2017-es Dakar Paraguayon, Bolívián és Argentínán áthaladó csaknem 9000 kilométerének megtétele után a három új Peugeot 3008DKR, illetve a három versenyző páros, Peterhansel/Cottret, Loeb/Elena és Despres/Castera az első három helyen (ebben a sorrendben) futott be a Buenos Airesben felállított célba. A történelmi hármas győzelem mintegy megkoronázta a Peugeot eddigi öt Dakar-győzelmét.

Harminc évvel első Dakar-győzelme után három dobogós helyezésével a Peugeot ismét megmutatta, mire képes a francia szakértelem. A Dakar történetének legsikeresebb versenyző párosa, Peterhansel/Cottret lengette meg a dobogó legfelső fokán a francia trikolórt Dél-Amerikában, egy csapdákkal teli, számos magaslati szakasszal tarkított, navigációs kihívással nehezített és szeszélyes időjárásnak kitett útvonal megtételét követően. A 2017-es Dakar fordulatokban gazdag verseny volt. Az élmezőny autói egymást követték, soha nem szakadtak el nagyon egymástól.

A 13-ast általában balszerencsét hozó számnak tartják. Kevesen merik szerencseszámukká tenni. Stéphane Peterhansel ez utóbbaik közé tartozhat, hiszen megszerezte 13. Dakar-győzelmét (6-ot motorral, 7-et autóval), tovább javítva eddigi rekordján. A mondhatni tökéletes futamot produkált Stéphane Peterhansel és Jean-Paul Cottret hetedik közös sikerüket aratták, mely által Jean-Paul lett a legtöbb Dakar-győzelmet magának mondható segédpilóta.

A Sébastien Loeb/Daniel Elena páros másodszorra vett részt a Dakaron, ennek ellenére döbbenetesen jól haladt előre: a futam leggyorsabb versenyzőinek bizonyultak, magabiztosan uralták a verseny és a navigáció ritmusát. A 4. szakaszban meghibásodott motor miatt sajnos 26 percet veszítettek, ami aztán a célba érkezésre is döntő hatással volt. A második helyen végzett 309-es rajtszámú páros két egymást követő évben másodszorra szerezte meg a „top performer” megtisztelő címet öt szakaszgyőzelméért (a tízből).

A tavalyi Dakaron hetedik helyezést elért Cyril Despres és David Castera örömmel léptek fel a dobogóra; hasonló sikerben eddig csak a motoros-futamon volt részük (Cyril 5 győzelmet aratott, David egy 3. helyezést ért el). A Peugeot 3008 DKR 307-es rajtszámú autójának sikerült learatnia első gyorsasági szakaszgyőzelmét autóval, melynek köszönhetően egy rendkívül nehéz szakaszt követően összesítettben az eredménylista élére került. Azaz vitathatatlanul javított teljesítményén.

A Peugeot 2008 DKR-t felváltó 3008 DKR remekül helytállt a világ legnehezebb tereprali versenyén. Az ellenfelek négykerék-meghajtású járműveivel szemben a kétkerék-meghajtású 3008DKR bebizonyította, hogy a Peugeot Total Team jó műszaki megoldást választott.

A Peugeot Team által megvalósított hármas győzelem tovább gazdagítja a Peugeot egyébként is bámulatos eredménylistáját. Ez a márka hatodik győzelme az eddigi hét részvételéből, és a második háromszoros győzelme.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/