/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (7) |
| Több

Hibátlan ötlettel állt elő a BMW a dízelkitiltási veszélyre

2018. március 10. 16:44   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Azokra gondolt legutóbb a bajor gyártó, akik szeretik a gázolajjal hajtott autókat, de félnek, hogy a futótűzként terjedő dízelkitiltási törvénytervezetek miatt bizonyos városokba nem hajthatnak majd pár éven belül. Az ő BMW-jüket ugyanis visszaveszi a cég.

Bár egyelőre csak az idősebb dízelautók tulajdonosainak kezdhet fájni a feje a dízelbotrány után kirobbant környezetvédelmi agymenés miatt, ám egyes országokban és régiókban (például a németeknél, ahol egy törvénymódosítás folyamán) akár teljes gázolajmentesség is bekövetkezhet néhány éven belül.

Ugyan a tervezeteket nem konkretizálták, a BMW nem szerette volna megvárni, míg mindenki elfordul az eladások nagy hányadát kitevő hajtóanyagfajta alkalmazásától, így gyorsan előállt a „dízel visszavételi ígérettel”. Ennek a lényege, hogy a cég visszavesz minden olyan gázolajos autót, amelyet tulajdonosa az esetlegesen bevezetett kitiltás miatt nem tud használni a lakhelyétől maximum 100 km-re fekvő nagyvárosban – ahol a munkája vagy egyéb, gyakori elfoglaltsága miatt lenne a járműre szüksége.

Az ajánlat a március 15-e után vásárolt vagy lízingelt dízelüzemű új BMW-kre érvényes, melyek egyébként kivétel nélkül Euro 6-os normával rendelkeznek. Épp azért vállalta ezt a bajor gyártó, mert biztos benne, hogy ezen autókra még egy jó darabig nem lesznek érvényben korlátozások, így az embereknek nincs mitől tartania.

A cég németországi értékesítési- és marketingigazgatója, Peter van Binsbergen így nyilatkozott: „A mi dízelautóink fel vannak készülve a jövőre. A gázolajos meghajtás az egyik leghatékonyabb rendszer, amit jelenleg autókban használunk, és közben rendkívül tiszta köszönhetően a többfázisú gáztisztító kipufogórendszernek.”

Ezen felül az Euro 4 vagy rosszabb besorolással rendelkező autók tulajdonosait 2000 eurós bónusszal jutalmazza a márka, amennyiben új BMW i3, plug-in hibrid vagy 130 gramm/km alatti széndioxid-kibocsátású Euro 6-os autóra cserélnék régi kedvencüket.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

jani
2018-03-10 - 17:58

Agymenés mi? Agyhalott firkász.

Imre Csuri
2018-03-10 - 21:11

Annak azert orulok ezekkel kitiltasokkal kapcsolatban, hogy a felelos honatyak egy-egy ilyen sikeres szavazas utan beulnek az elekrtomos autojukba – csak ugy peldamutatas keppen- es azzal kozlekednek.

István
2018-03-10 - 22:18

A Fraunhofer Intézet Közlekedési és Infrastrukturális Rendszerek intézete, Közlekedéstudományi Intézet. Drezda

“A finom porhatár valójában teljesen abszurd: a mérővel mért érték 90% a természetes finom por, és ezektől a szemcsés anyagoktól senki sem halt meg eddig, már évezredek óta a levegőben vannak. A dízel autókból származók aránya annyira elhanyagolható, hogy valójában nem mérhető.

Prof. Matthias Klinger,
A Fraunhofer Intézet közlekedési rendszerének vezetője”

Mandownton
2018-03-10 - 22:40

Meg kellene tanulni magyarul ragozni, fogalmazni.
“…így az embereknek nincs mitől tartania.”
Ez milyen nyelvtani szabály szerint van?
Talán “…így az embereknek nincs mitől tartaniUK”
Fentebb is van egy csoda: “…az idősebb dízelautók tulajdonosainak kezdhet fájni a feje…”
Ezzel az erővel írhatnám, hogy “a cikk írójának is fájhat a fejük a hibás fogalmazás miatt.” Ugye milyen magyartalan megfogalmazás”

Stronger
2018-03-11 - 08:00

Világéletemben utáltam a diesel motoros személyautókat.Nem fogom siratni ha eltünnek


*/