/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Híres Aston Martin, Land Rover és Jaguar modellek kerülnek árverésre

2022. július 29. 17:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Jótékonysági árverést rendez a Christie’s aukciósház a James Bond franchise létrejöttének 60. évfordulójára, melyen a Nincs idő meghalni című utolsó film autói találhatnak új gazdára. Többek között Jaguar, Land Rover, Range Rover és Aston Martin modellek.

Szeptemberben és októberben kerül megrendezésre a Christie’s aukciósház kétrészes jótékonysági árverése, ahol a James Bond: Nincs idő meghalni című legutolsó mozifilmben szereplő autók kerülnek „kalapács alá”.

A Jaguar hívők arra az XF példányra licitálhatnak majd, melyet a rosszfiúk használtak a film elején, amikor üldözték Daniel Craig és Lea Seydoux párosát egy DB5-ösben. Ez az egyik a forgatáson használt két autóból és várhatóan 50-70 ezer font (24-33 millió forint) között találhat új gazdára.

A Range Rover kedvelői a filmben szintén látható Sport SVR luxusterepjáróra tehetnek ajánlatot, amely várhatóan 80 és 120 ezer font (38-58 millió forint) között kel majd el. A másik terepjáró, amely feltűnt a vásznon, egy Defender 110, ezt a terepen üldözős jelenetben láthattak az érdeklődők, s az egyik a tízből, amit használtak a forgatás során, ráadásul egyedi kasztniszáma van: 007. Még egy érdekesség, hogy konkrétan ezzel a példánnyal promotálták a filmet annak megjelenésekor. Értékét 300-500 ezer font (144-241 millió forint) közé teszik. Akad még egy SUV, amely ugyan nem szerepelt a filmben, azonban James Bond relikviának számít, egy új Land Rover Defender 110 V8 Bond Edition lesz. Ebből mindössze 300 példány készült a franchise fennállásának 60. évfordulójának tiszteletére. Értékét 200-300 ezer font (96-144 millió forint) közé becsülik.

Egyesek számára az igazi csemegét persze az Aston Martin jelenti, melyből kettő is árverésre kerül. Az egyik egy 1981-es V8, ezt kifejezetten a filmhez szabták át és konkrétan Daniel Craig is vezette. Állítólag 500-700 ezer font (241-337 millió forint) között találhat új gazdára. A másik Aston modell egy DB5 replika, amit kézzel készítettek és alakítottak sérültté. Ezt a Nincs idő meghalni-ban a film eleji üldözős jelenet közepén használták. Meghajtásáról egy 3.2 literes sorhatos benzinmotor gondoskodik, természetesen kézi váltóval, hogy ideális kaszkadőrautó legyen belőle. Nagy valószínűséggel ez lesz az árverés legértékesebb darabja, a remények szerint 1,5-2 millió font (723-964 millió forint) körül adnak majd érte.

A járművek mellett azonban órákat, jelmezeket és egyéb kellékeket is vásárolhatnak a rajongók az élőben megrendezésre kerülő árverésen szeptember 28-án, míg az online licitre, ahol további kellékeket és relikviákat szerezhet be bárki, szeptember 15. és október 5. között kerül sor.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/