/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hogyan válasszuk ki a megfelelő téli abroncsot?

2017. december 18. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

A téli vezetés nagyban különbözik a nyári autózástól, ezért is fontos, hogy megfelelően felkészített járművel – és főként a megfelelő abroncsokon – vágjon neki a téli utaknak. A Michelin segít felkészülni a télies útviszonyokra, hogy nyugodtan és biztonságosan indulhasson útnak.

Általában milyen körülmények között autózik a téli időszakban?

pn002597

Ha gyakran találkozik keményebb – havas és jeges – téli időjárással, a Michelin mindenképpen a téli abroncs használatát javasolja önnek. A Michelin Alpin termékcsalád abroncsaival zord téli körülmények között is biztonságos, kényelmes és precízen kormányozható járművet használhat.

PN002873

Ha jobbára változékony időben, városi, letakarított utakon, esetleg alkalmanként havas időben szokott autózni, a Michelin CrossClimate+ abroncs a legtökéletesebb választás az ön számára: ez az első olyan nyári abroncs, amely téli minősítéssel (3PMSF, 3 Peak Mountain Snowflake = három hegycsúcs, hópehely) rendelkezik. Ez a jelölés az abroncs oldalfalán található és azt jelenti, hogy biztonsággal használható télen, még azokban az országokban is, ahol kifejezetten előírják a téli abroncs használatát.

Winterratgeber 2012

Bármilyen megoldásra essen is választása, a Michelin mindenképpen azt javasolja, hogy téli abroncsként 3PMSF minősítéssel rendelkező gumit válasszon: ezt a tanúsítványt külső, független tesztszervezettől kapja az adott termék, így a megfelelő téli teljesítmény garanciájaként tekinthet rá.

Milyen autója van? 

00294498

A jármű márkája, típusa és a motor teljesítménye szerint is különböző abroncs található a kínálatban. Néha még a jármű gyártási éve is számít a megfelelő termék kiválasztásánál. A legjobb, ha gumis szakember segítségét kéri a vásárlás előtt, hogy valóban az autója igényeire szabott terméket vásárolja meg.

Milyen méretű a keréktárcsája?

00289607

További meghatározó tényező a kerék mérete. A tárcsa- vagy kerékméret fogalma különböző egyéb adatokat is tartalmaz: szélesség, magasság, átmérő, sebesség- és terhelési indexek. A sebesség- és terhelési index a jármű teljesítménye szempontjából különösen fontos információ.

Utolsó jó tanács, mielőtt elindulna

Ha nem biztos benne, hogyan válassza ki az ön számára legmegfelelőbb téli abroncsot, a Michelin segít. A vállalat honlapján az abroncskeresővel, a megfelelő adatok bevitele után egyszerűen megtalálhatja az autójának, vezetési stílusának és téli vezetési körülményeinek leginkább megfelelő terméket.

www.michelin.hu


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/