/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hogyan válasszuk ki a megfelelő téli abroncsot?

2017. december 18. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

A téli vezetés nagyban különbözik a nyári autózástól, ezért is fontos, hogy megfelelően felkészített járművel – és főként a megfelelő abroncsokon – vágjon neki a téli utaknak. A Michelin segít felkészülni a télies útviszonyokra, hogy nyugodtan és biztonságosan indulhasson útnak.

Általában milyen körülmények között autózik a téli időszakban?

pn002597

Ha gyakran találkozik keményebb – havas és jeges – téli időjárással, a Michelin mindenképpen a téli abroncs használatát javasolja önnek. A Michelin Alpin termékcsalád abroncsaival zord téli körülmények között is biztonságos, kényelmes és precízen kormányozható járművet használhat.

PN002873

Ha jobbára változékony időben, városi, letakarított utakon, esetleg alkalmanként havas időben szokott autózni, a Michelin CrossClimate+ abroncs a legtökéletesebb választás az ön számára: ez az első olyan nyári abroncs, amely téli minősítéssel (3PMSF, 3 Peak Mountain Snowflake = három hegycsúcs, hópehely) rendelkezik. Ez a jelölés az abroncs oldalfalán található és azt jelenti, hogy biztonsággal használható télen, még azokban az országokban is, ahol kifejezetten előírják a téli abroncs használatát.

Winterratgeber 2012

Bármilyen megoldásra essen is választása, a Michelin mindenképpen azt javasolja, hogy téli abroncsként 3PMSF minősítéssel rendelkező gumit válasszon: ezt a tanúsítványt külső, független tesztszervezettől kapja az adott termék, így a megfelelő téli teljesítmény garanciájaként tekinthet rá.

Milyen autója van? 

00294498

A jármű márkája, típusa és a motor teljesítménye szerint is különböző abroncs található a kínálatban. Néha még a jármű gyártási éve is számít a megfelelő termék kiválasztásánál. A legjobb, ha gumis szakember segítségét kéri a vásárlás előtt, hogy valóban az autója igényeire szabott terméket vásárolja meg.

Milyen méretű a keréktárcsája?

00289607

További meghatározó tényező a kerék mérete. A tárcsa- vagy kerékméret fogalma különböző egyéb adatokat is tartalmaz: szélesség, magasság, átmérő, sebesség- és terhelési indexek. A sebesség- és terhelési index a jármű teljesítménye szempontjából különösen fontos információ.

Utolsó jó tanács, mielőtt elindulna

Ha nem biztos benne, hogyan válassza ki az ön számára legmegfelelőbb téli abroncsot, a Michelin segít. A vállalat honlapján az abroncskeresővel, a megfelelő adatok bevitele után egyszerűen megtalálhatja az autójának, vezetési stílusának és téli vezetési körülményeinek leginkább megfelelő terméket.

www.michelin.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/