/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Idén újra látható lesz Le Mans-ban a Mazda legendás versenyautója

2023. május 25. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

A Mazda bejelentette, hogy a Le Mans-i győztes Mazda 787B bemutatóköröket fog teljesíteni a Le Mans-i 24 órás verseny századik évfordulóján. A 91. versenyt a Le Mans Sarthe pályán, Franciaországban tartják 2023. június 7. és 11. között.

Négyrotoros Wankel-motorral felszerelve, a Mazda 787B első japán autóként az 59. számú 24 órás Le Mans-i verseny 1991-es győztese lett. Az esemény szervezője, az ACO (Automobile Club de l’Ouest) meghívta a Mazdát, hogy teljesítsenek egy bemutatófutamot. A bemutató június 9-én és 10-én lesz, az autót pedig Yojiro Terada vezeti majd, aki rekordteljesítménnyel, már 29 alkalommal vett részt a Le Mans-i versenyen.

Az 24 órás Le Mans-i verseny 100. évfordulójának tiszteletére kiállítják az előző évek győztes versenyautóit is június 1. és július 2. között a Le Mans Múzeumban, mely a Circuit de la Sarthe közelében található. A Mazda 787B is részt vesz a rövid pályán teljesítendő bemutatókörökön június 9. és 10. estéjén, mielőtt megkezdődik a 24 órás verseny, ahol teljes pályás bemutatót tart más ikonikus japán Le Mans-győztes autókkal együtt, melyek a Toyota részvételével érkeznek. A Mazda 787B szintén bemutatót tart a Le Mans Classic-on június 30. és július 2. között.

A Le Mans századik évfordulója alkalmából megrendezett versenyhét alatt „Japan Endless Discovery” címmel egy tematikus kiállítást is rendeznek, amelyet a JNTO (Japan National Tourism Organization), a Toyota és a Mazda közösen valósít meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/