/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen Aston Martin nincs még egy

2020. szeptember 08. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Az Aston Martin Q részlege a közelgő londoni Concours of Elegance seregszemlén mutatja be a Victort, a teljesen egyedi, retró vonalvezetésű szupersportautót. A 70-es évek két ikonikus Aston Martinja, a V8 Vantage és a DBS V8 által inspirált Victort a One-77 Cosworth által tuningolt motorja hajtja. 836 tagú ménes várja a sofőr parancsait.

Az izmos, régies karosszéria a One-77 7,3 literes szívóüzemű V12-es erőforrását rejti, amely a Cosworth beavatkozásának köszönhetően 760 helyett immár 836 lóerőt tud, 821 Nm forgatónyomaték kíséretében. El sem tudjuk képzelni, mennyire szédületesen gyors lehet a Victor, tekintve, hogy kompletten karbon felépítése miatt még a One-77-nél is könnyebb. Szintén döbbenetes, hogy a motorszörnyhöz hatsebességes kézi váltót kapcsoltak. A Victor így a valaha épített legerősebb kézi váltós Aston Martin.

A Victor számos dolgot örökölt a Vulcan szuperautótól. A versenyautókban szokásos pushrod felfüggesztés is a Vulcantól érkezett, és hatféle beállítást kínál, hogy alkalmassá tegye a Victort a közúti használatra. Ugyanis a Victor legálisan használható közúton, legalábbis az Egyesült Királyságban. Az egyedi kivitelű könnyűfém felnik központi anyásak, a féktárcsák pedig karbon-kerámiák, elöl 38, hátul 36 centis átmérővel.

A Pentland zöld karosszériafényezéshez csúcsminőségű Forest zöld és Conker nyeregbarna Bridge of Weir bőrkárpitozás társul. A mennyezetkárpit különleges, bézsszínű kasmír.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/