/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ismét díjeső zúdult a Peugeot-ra

2021. december 10. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

Számtalan kategóriagyőzelem mellett az abszolút legjobbnak járó elismerést is begyűjtötte a Peugeot a What Car? Év furgonja és könnyű haszonjárműve szavazásán.

Folytatódik a Peugeot új generációs haszonjárműveinek diadalmenete Európában. Ezúttal Nagy-Britanniában termettek babérok a márkának, méghozzá a paletta szinte teljes szélességében.

A brit What Car? magazin Európa egyik legrangosabb autópiaci kiadványa, amely több mint negyven éve választja meg és hirdeti ki az év legjobb új személyautóit. Emellett a kiadvány a legváltozatosabb piaci szegmensekben segíti megalapozott értékítélettel olvasóit, a legjobb használtpiaci vételektől (Used Car of the Year) kezdve a vontatáshoz optimális típusokig (Tow Car of the Year).

A kiadó először 2021-ben szavazta meg az év furgonjait és könnyű haszonjárműveit (What Car? Van and Commercial Vehicle of the Year), így idén már visszatérő eseményként hirdették ki a 2022-es modellév legkiválóbbnak tartott ajánlatait.

Tavaly, a haszonjárművekre irányuló szavazás első évében a Peugeot elnyerte a legpraktikusabb furgon (Partner) és középkategóriás haszonjármű (Expert) díját, valamint összesített első helyezést ért el a furgonok között. Kezdésnek már ez is erős, idén azonban szó szerint megállíthatatlan volt a francia márka: öt kategóriagyőzelem mellett az abszolút első helyezést, azaz a 2022. év furgonja és könnyű haszonjárműve címet is elhódította.

Idén is a Peugeot Partnert választották meg az év legpraktikusabb furgonjának (Small Van – Best for Practicality.) Az EMP2 platformra épülő modell kis tömegével, személyautós vezethetőségével, fejlett vezetőtámogató funkcióival rendkívül felhasználóbarát. Ugyanakkor egy tonnát meghaladó hasznos teherbírása és akár 4,3 köbméteres raktere révén a legkeményebb feladatoktól sem riad vissza. Különösen igaz ez a Dangel 4×4 kivitelre, amely összkerékhajtásával és 205 mm-re növelt szabad hasmagasságával számos akadályt képes leküzdeni.

A Partner nagyobb testvérei, a középkategóriás Peugeot Expert és a nagyméretű Peugeot Boxer ugyancsak méretosztályuk legpraktikusabb képviselőjének bizonyultak. A Boxer változatos felépítményeivel (négyféle hossz, háromféle magasság), valamint a fülkés alváz kivitel kiemelkedő, 1790 kilogrammos terhelhetőségével nyerte el a zsűri elismerését, míg az Expert a terhelhetőség és a térfogat optimális arányával tudott győzni, no meg az olyan személyautós jellemzőkkel, mint a mozgásérzékelős oldalsó tolóajtó, amit akkor is egyszerűen kinyithat a sofőr, ha mindkét keze tele van.

A Peugeot termékei az összes vizsgált méretosztályban a legpraktikusabbnak bizonyultak, de a márka elektromos ajánlata további elismeréseket kapott a szakértő zsűritől. A Peugeot e-Partner verhetetlennek bizonyult a fenntartási költségek terén – ehhez a kedvező üzemeltetési költségek mellett a dízelmotoros verzióval csaknem azonos, kategóriaelső terhelhetőség (800 kg), a gyorstöltőről mindössze 30 perc alatt 80%-ra tölthető akkumulátorcsomag, valamint a biztonságos használatot elősegítő vezetőtámogató rendszerekben bővelkedő, gazdag felszereltség is hozzájárult.

Ha ehhez hozzávesszük a nyomatékos (260 Nm) villanymotort, az akár 275 kilométeres hatótávolságot, a teljesen digitális kezelőfelületet, a nagyfeszültségű fogyasztók (pl. hűtőberendezések) üzemeltetését is lehetővé tevő fedélzeti elektromos hálózatot, valamint a többi fejlett funkciót, érthető, hogy a Peugeot e-Partner az év legjobb elektromos furgonja címet is elnyerte. Ezen jellemzői nyomán nem egyedül az elektromos haszonjárművek, illetve a kompakt furgonok között, hanem a teljes 2022-es mezőnyben nem talált legyőzőre, így a Peugeot e-Partner lett a 2022. év furgonja és könnyű haszonjárműve cím büszke tulajdonosa.

A What Car? szerkesztőinek döntése jól érzékelteti az elektromos mobilitás térnyerését az áruszállításban: a modern villanymotoros haszonjárművek tökéletesen igazodnak az ügyfelek igényeihez és a piaci trendekhez is, így hosszú távon képesek optimális megoldást biztosítani felhasználóik számára

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/