boxer, crossover, frankfurt, subaru, xv

SUBARU XV

Fotókon a Subaru városi terepjárója

időpont:2011. szeptember 26. 17:05

szerző:DG

címkék:

A Subaru a 2011-es Frankfurti Autószalonon tartotta az európai specifikációjú Subaru XV világpremierjét. A Foresternél kisebb, „trendi" crossover 22 centis hasmagasságával, összkerékhajtásával és új generációs boxermotorjával szerezhet magának híveket.

boxer, impreza, new york, subaru

BELÜL TÁGASABB

Lehullt a lepel az új Subaru Imprezáról

időpont:2011. április 25. 14:56

szerző:DG

címkék:

A Subaru kocsikat gyártó Fuji Heavy Industries a New York-i Autószalonra időzítette az új négy- és ötajtós Impreza világpremierjét. A negyedik generációs Imprezát globális modellnek tervezték, így tulajdonképpen változatlan formában jutunk majd hozzá mi is.

boxer, fr-s, ft-86, new york, scion, toyobaru

FR-S

A Scion is bemutatta Hachirokuját

időpont:2011. április 21. 16:47

szerző:DG

címkék:

New Yorkban vezették elő a Subaru és a Toyota közös sportkocsijának Scion-féle átiratát. A hátsókerék-hajtású FR-S annyira letaglózóan jól néz ki, hogy ezreket fog pusztán a formája miatt a márkához csábítani.

boxer, ft-86, genf, subaru, toyota

ÚJ DARAB

Toyota FT-86 – egyre jobb

időpont:2011. március 10. 15:54

szerző:DG

címkék:

Sokévnyi szünet után végre újra lesz a Toyotánál hátsókerék-hajtású, megfizethető sportkocsi az FT-86 személyében. Genfben már a továbbfejlesztett változatot állították porondra, amely nagyon durván néz ki.

boxer, impreza, los angeles, subaru

MAGABIZTOS

Ilyen lesz a következő Subaru Impreza

időpont:2010. november 24. 16:56

szerző:DG

címkék:

A Los Angelesi Autószalonon rántották le a leplet a Subaru Impreza Conceptről, amely a márka új "Confidence in Motion" mottóját testesíti meg, s nem mellékesen a következő Impreza modellek formáját vetíti előre.

boxer, i-tec, maverick, repülő autó, subaru, videó

ENGEDÉLYEZTÉK

Videó: a repülő buggy

időpont:2010. október 28. 19:51

szerző:DG

címkék:

Az I-Tec Maverick sorozatgyártását engedélyezte az amerikai Szövetségi Repülési Hivatal, így a repülő homokfutó nekiállhat a harmadik világ megmentésének. A Maverick elsősorban azért készült, hogy a közép- és dél-amerikai elszigetelt népcsoportokat segítse.

boxer, legacy, new york, subaru

SOKKAL TÁGASABB

Bemutatkozott az új Subaru Legacy

időpont:2009. március 31. 19:21

szerző:DG

címkék:

Az ötödik generációs Legacy új padlólemezre épült, tengelytávja mintegy 8 centimétert nyúlt, így nagyobb helyet kínál az utasoknak. Amerikai specifikációban háromféle benzines boxermotorral lesz kapható. 

boxer, detroit, legacy, subaru

ELŐNÉZET

Subaru Legacy Concept Detroitban

időpont:2008. december 17. 17:45

szerző:DG

címkék:

Az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon (NAIAS, január 17-25.) leplezi le a Subaru a Legacy Concept tanulmányautót, mely a modell huszadik évfordulójára készül el és a szedán jövőbeni formatervezési irányvonalát mutatja. Az autóról egyelőre csak egy fotónk van, amely elölnézetből mutatja az újdonságot. Függőleges elrendezésű fényszórók és ködlámpák, valamint kidomborított motorháztető és izmos kerékjárati ívek jellemzik az autót. A japánok azt is elárulták, hogy a géptető alatt egy 3,6 literes boxermotor lakik. A Legacy Concept egyébként nem véletlenül ünnepli a világpremierjét Detroitban, Észak-Amerikában igen közkedvelt típus.

boxer, forester, impreza, subaru

GONOSZ ÉS PRAKTIKUS

Lesz Subaru Forester STi?

időpont:2008. október 31. 18:58

szerző:DG

címkék:

Nem tudjuk, mindenesetre a Subaru a jövő héten nyíló SEMA show-ra készített egyet. Az alapgép a Forester 2,5 XT változat, melybe besuvickolták az Impreza WRX STi hajtásláncát. Persze egy kicsit a motoron, s természetesen a karosszérián is "húztak"; a Forester XTI Concept elég pofás darab lett. 310 lóerő tör elő a 2,5 literes turbós boxermotorból, így a Forester XTI 5 másodperc körül futja a százat. A gép egyszerre gonosz és praktikus, azonnal kéne!

autóteszt, boxer, impreza, subaru

AUTÓBLOG TESZT

A célnak megfelel: Subaru Impreza WRX STi

időpont:2008. október 24. 18:45

szerző:Demcsák Gergely

címkék:

Az előző generációs még "rendes" négyajtós volt és 280 lóerőt tudott. A szentségtörő, ötajtós új modellben már 300 lóerő toporzékol, hajtáslánca pedig számtalan módon kalibrálható. Az új STi kettős személyiségű autó, immár szelíden, unalmasan is lehet közlekedni vele. A gyakorlatban viszont a sofőr sohasem választja a kímélő programokat. Pontosan azért, mert brutális STi-t vásárolt.

boxer, carrera 4, pdk, porsche

MODELLOFFENZÍVA

Porsche Carrera 4 újfajta összkerékhajtással

időpont:2008. június 26. 17:31

szerző:DG

címkék:

Mindössze néhány héttel a hátsókerék-hajtással szerelt új 911-es modellek bemutatását követően, ezúttal a Carrera 4 és Carrera 4S összkerékhajtású változatok következnek, Coupé és Cabriolet kivitelben egyaránt. Az alacsonyabb fogyasztás mellett produkált még élvezetesebb vezetésről a motor, a sebességváltó és a hajtásrendszer konstrukcióiban alkalmazott új technikák egész sora gondoskodik. Az új, elektronikus szabályzású összkerékhajtás rendkívül pontos és gyors reakciói az autózás még intenzívebb élményét szolgálják, különösen a közvetlen befecskendezéssel működő új boxermotorokkal, valamint a Porsche opcióként rendelhető kettős tengelykapcsolós sebességváltójával (PDK).

911, boxer, pdk, porsche

GYORSABB ÉS TAKARÉKOSABB

Megújul a Porsche 911 modellcsalád

időpont:2008. június 06. 15:31

szerző:DG

címkék:

Júliusban mutatkozik be a megújított Porsche 911-es modellcsalád. A két kupé és két kabrió modell első ízben közvetlen befecskendezéses boxermotorokat kap, továbbá az új kocsikban debütál a Porsche első hétfokozatú, kétkuplungos váltóműve (PDK). A szerkezetnek köszönhetően a Carrera Coupé például 9,8 liter üzemanyagot éget el 100 kilométeren; s mivel az összes változat átlagfogyasztása 11 liter alatt marad, az új 911-esek károsanyag-kibocsátása 15%-kal alacsonyabb.