/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott az új Subaru Legacy

2009. március 31. 19:21   |   Autoblog
címkék:  

A New Yorki Nemzetközi Autószalonon (április 10-19.) hull le a lepel a vadiúj Subaru Legacy-ról, melyet koncepció formában már egyszer megmutattunk. Az ötödik generációs Legacy új padlólemezre épült, tengelytávja mintegy 8 centimétert nyúlt, így jóval nagyobb helyet kínál az utasoknak. A Legacy szedán amerikai specifikációban háromféle motorral lesz kapható, egy szívó és egy turbós 2,5 literes, valamint egy 3,6 literes szívó boxermotorral. Újdonság a hosszában beépített CVT váltó. Az európai megjelenésről egyelőre nincsenek információk, de a modell biztosan rendelhető lesz majd boxer dízellel is.

Az amerikai piacon háromféle erőforrással árulják majd az autót. A Legacy 2,5i 170 lóerős, 230 Nm a nyomatéka és hatfokozatú manuális, illetve CVT váltó tartozhat hozzá. Az új fejlesztésű Lineartronic CVT (folyamatosan változó áttételű) szekvenciális módozattal is rendelkezik, ekkor a sofőr hat fokozat közül válogathat. A Legacy 2,5 GT boxermotorja turbófeltöltéses, 265 lóerőt és 350 newtonmétert termel, utóbbit már 2000-es fordulatszámon. Ehhez a motorhoz hatsebességes kézi váltó jár. A kötelező csúcsváltozat a Legacy 3,6 R, hathengeres, 3630 köbcentis boxerrel, amely 256 lóerőt ad le és 334 Nm nyomatékra képes. A 3 literes aggregátot váltja le, hasonló méretekkel rendelkezik, de változó szelepvezérléses és kevesebbet fogyaszt. A 2,5 literes turbós boxer nagyobb teljesítményű és valószínűleg kevesebb káros anyagot is bocsát ki, de egy valamire való gyártónak Amerikában hathengeres autót is kínálnia kell.

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/