/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Videó: a repülő buggy

2010. október 28. 19:51   |   Autoblog
címkék:  

Az I-Tec Maverick sorozatgyártását engedélyezte az amerikai Szövetségi Repülési Hivatal, így a repülő homokfutó nekiállhat a harmadik világ megmentésének. Igen, a floridai keresztény non-profit szervezet, az I-Tec által kifejlesztett Maverick elsősorban azért készült, hogy a közép- és dél-amerikai elszigetelt törzseknek „műszaki” segítséget nyújtson.

A hat évig fejlesztett I-Tec Maverick más, mint a közelmúltban engedélyt kapott repülő autók, ugyanis a levegőben is a gázpedállal és a kormánnyal irányítható. Egy 2,5 literes, 170 lóerős Subaru boxermotor hajtja, mégpedig igen lendületesen. A csővázas járgány mindössze 600 kiló, így 4 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. Persze akkor nyílnak tágra a szemek, amikor a Maverick kiengedi az ernyőjét és a magasba emelkedik. Ehhez maximum 100 méterre van szüksége. A levegőben 64 km/órás sebességet képes elérni és 2,5 órát tud repülni. A jármű extraként turbós boxermotorral, 15-ös könnyűfém kerekekkel és sárvédőkkel is felszerelhető.

Az I-Tec Maverick nemcsak az elszigetelt népcsoportok hasznára válhat, hanem mivel többféle változat is készül majd belőle, az extrém sportokat űzők, valamint a felderítő és mentőcsapatoknak is kedvelt járművévé válhat. Jelenleg egy Maverick repülő buggy 80 ezer dollárba kerül, de a megrendelések növekedésével ez sokkal lejjebb mehet.  

Via Jalopnik


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/