/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Videó: a repülő buggy

2010. október 28. 19:51   |   Autoblog
címkék:  

Az I-Tec Maverick sorozatgyártását engedélyezte az amerikai Szövetségi Repülési Hivatal, így a repülő homokfutó nekiállhat a harmadik világ megmentésének. Igen, a floridai keresztény non-profit szervezet, az I-Tec által kifejlesztett Maverick elsősorban azért készült, hogy a közép- és dél-amerikai elszigetelt törzseknek „műszaki” segítséget nyújtson.

A hat évig fejlesztett I-Tec Maverick más, mint a közelmúltban engedélyt kapott repülő autók, ugyanis a levegőben is a gázpedállal és a kormánnyal irányítható. Egy 2,5 literes, 170 lóerős Subaru boxermotor hajtja, mégpedig igen lendületesen. A csővázas járgány mindössze 600 kiló, így 4 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. Persze akkor nyílnak tágra a szemek, amikor a Maverick kiengedi az ernyőjét és a magasba emelkedik. Ehhez maximum 100 méterre van szüksége. A levegőben 64 km/órás sebességet képes elérni és 2,5 órát tud repülni. A jármű extraként turbós boxermotorral, 15-ös könnyűfém kerekekkel és sárvédőkkel is felszerelhető.

Az I-Tec Maverick nemcsak az elszigetelt népcsoportok hasznára válhat, hanem mivel többféle változat is készül majd belőle, az extrém sportokat űzők, valamint a felderítő és mentőcsapatoknak is kedvelt járművévé válhat. Jelenleg egy Maverick repülő buggy 80 ezer dollárba kerül, de a megrendelések növekedésével ez sokkal lejjebb mehet.  

Via Jalopnik

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/