/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a Ford legújabb lakóautója

2019. január 21. 16:35   |   Autoblog
címkék:  

Tavasszal érkezik a Ford Transit Custom modellre épülő, és a Westfalia által kifejlesztett Nugget lakóautó legújabb változata, mely Európa nagyobb piacain közvetlenül a Ford márkakereskedésekben is elérhető lesz. A Nugget lakóautóban akár négyen is alhatnak, a hosszabb tengelytávú Nugget Plus modellben pedig beépített WC és kézmosó is van.

A Transit Custom Nugget megrendelhető állítható billenőtetővel vagy fix, magas tetővel, míg a Nugget Plus változat már szériában magas tetővel készül. A Nugget innovatív tervezése révén sikerült egy háromosztatú belső teret kialakítani: az L-alakú konyha hátul, a nappali-étkező pedig középen kapott helyet, míg a tetőtérben kényelmes hálóhelyek találhatók.

Az utastér padlóját díszítő, fahatású burkolat nemcsak szép, hanem könnyen is tisztítható, és az utasok komfortjáról a kiegészítő fűtés gondoskodik, amikor éjszakára leparkolják a járművet. Ha a dupla felső ágy kevésnek bizonyul, egy másik dupla ágy is kialakítható a nappaliban.

A főzőfülke kétégős gáztűzhelyének és króm-nikkel mosogatójának köszönhetően a hosszú túrák után meleg vacsora várhatja az utazókat; a főzéshez szükséges hozzávalókat egy 40 literes, kompresszoros hűtőszekrény tartja frissen. A friss víz és a szennyvíz beépített tartályokban tárolható (mindkettő 42 literes), és ugyanezek a tartályok szolgálják ki a jármű hátuljára felszerelt kültéri zuhanyzót is.

A nappali felhajtható asztalát az étkezéshez vagy egy jó beszélgetéshez akár öten is körbeülhetik: a menetirányba néző üléspadon hárman férnek el, míg a vezető és az első utas ülése 180 fokban hátrafordítható, és ezt a műveletet nagyban megkönnyíti a lehajtható kézifékkar. Aki viszont jobban szeret a szabadban étkezni, az kinyitható asztalt is rendelhet két székkel, valamint kihajtható/visszahúzható napernyővel.

Minden jármű sötétített hátsó üvegezéssel, kibillenthető második üléssori oldalablakokkal és fűthető hátsó szélvédővel készül. Az extrák közt olyan tételek szerepelnek, mint a prémium hangrendszer, vagy a kerékpárok és más sporteszközök szállítására szolgáló kiegészítők.

A Nugget Plus 36,7 centiméterrel hosszabb az alapváltozatnál. Az extra térbe egy nagyobb gardróbot építettek be a tervezők, valamint egy WC-t és egy kézmosót, amit használaton kívül egy lehajtható képernyő takar el.

A Transit Custom Nugget lakóautót a Ford legmodernebb 2,0 literes EcoBlue dízelmotorja hajtja. A vásárlók választhatnak a 130 és a 170 lóerős motorváltozatok közül; mindkét blokkhoz csatlakozható a hatfokozatú manuális vagy a hatfokozatú SelectShift automata sebességváltó.

Az autóhoz a SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszer is megrendelhető, emellett számos modern vezetősegítő rendszer érhető el, amelyek a márka legújabb személyautóiban is megtalálhatók. Ilyen például a keresztirányú forgalomfigyelő, a gyalogosészlelővel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszer, a széles látószögű tolatókamera és az adaptív sebességtartó automatika.

Európában az új lakóautók értékesítése 14,9 százalékkal, majdnem 111 000 darabra növekedett 2017-ben, első ízben lépve át a 100 000 darabos bűvös határt. A növekvő kereslet kielégítésére a Transit Custom Nugget 2019-től egész Európa több nagy piacán kapható lesz; a jármű először Ausztriában, Belgiumban, Németországban, Olaszországban és Svájcban jelenik meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/