/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a legvadabb Opel Adam

2014. március 04. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az Adam S 1.4 literes 150 lóerős turbómotort, Performance-futóművet és OPC fékrendszert kap. Ráadásul minden tulajdonos saját kívánsága szerint szabhatja át jövőbeli kedvencét.

Bemutatkozott Genfben az új Opel Adam S, a modellcsalád legsportosabb tagja. A kisautó orrába egy 1.4 literes ECOTEC turbómotor került, melynek 150 lóerős és 220 Newtonméteres maximális teljesítménye 220 km/órás végsebességgel kecsegtet. A literenkénti 107 paripával persze nem kell lemondanunk a Start/Stop rendszerről és az Euro-6-os károsanyag-kibocsátási normáról sem. Az első kerekekhez egy kellemes kapcsolási érzettel bíró hatsebességes manuális váltón keresztül juttatható el a komoly teljesítmény.

S, hogy ne csak egyenesben legyen nehéz megizzasztani a kis izomgolyót, az S változathoz külön kifejlesztett Performance-futómű, valamint a 18 collos egyedi felnikre szerelt 225/35-ös Continental papucsok gondoskodnak a megfelelő kanyarvételről, míg az OPC-részleg méretes tárcsafékei a megállásról.

A Genfi Autószalonon kiállításra került modell külön érdekessége a Red ’n Roll’ design, mely a vörös metál karosszériát a fekete tetővel keveri stílusosan némi hozzáadott spoilerezéssel. Ez többek között a tetőn, valamint a lökhárítók mélyebbre húzásában jelenik meg. A C oszlopba futó krómcsík alatt megtalálható a típusjelzés, de a diszkrét króm kipufogóvég is árulkodik a gép másságáról, bár egy kettős végződés tovább morcosíthatott volna a kis méregzsákon. A LED nappali menetfényeket az azonos technológiát felhasználó hátsó lámpák egészítik ki.

A belső tér további élménynövelő hatásokat tartogat: az első ülések vékonyított Recaro bőrfotelek kiváló váll- és oldaltartással, a Red ’n Roll’ csomagnak köszönhetően vörös színt kapott a váltógomb, a kézifék és a kormány. A hétcolos érintőkijelzőn keresztül a mai fiataloknak oly fontos Android és Apple iOS vezérlés egyaránt elérhető, ahogy a Bluetooth kihangosítás és a hét hangszórós audiorendszerre dallamokat továbbító zenemegosztás is megtalálható a repertoárban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/