/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a vadonatúj Toyota RAV4

2018. október 03. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

A Párizsi Autószalonon bemutatkozott az új Toyota RAV4 európai kivitele. A SUV szegmens megteremtője immár ötödik generációjába lépett és mindjárt hibrid hajtásláncokkal állt a közönség elé.

A Toyota RAV4 egykor úttörőként lépett be egy addig ismeretlen területre, és egyre népszerűbbé válva a világ egyik legkelendőbb modellje lett. Az autó egy teljesen új szegmenst teremtett, amelyben ma már minden jelentős autómárka képviselteti magát. Ma a RAV4 a Toyota egyik legfontosabb modellje.

A RAV4 1994-es bemutatkozás óta a négy modellgenerációból összesen 8,1 millió példány talált gazdára, a jelenlegi RAV4 pedig a világ egyik legnépszerűbb autója. Európában rendkívül magas az SUV-ok iránti kereslet, ami az utóbbi négy esztendőben megnégyszereződött (22,7 százalékos részarány az új autók piacán), és 2023-ra várhatóan eléri az ötmilliós darabszámot. A kompakt SUV szegmens értékesítési volumene az előrejelzések alapján stabil marad, évi 1,5 milliós darabszámmal.

Az Európában először a Párizsi Autószalonon látható új RAV4 először használja a globális TNGA (Toyota New Global Architecture) padlólemezt. Az alacsonyabbra helyezett súlyponttal és a jelentősen megnövelt merevséggel a GA-K jelű platformra épített új RAV4 kiváló kezelhetőséget, menetkomfortot, tágas utas- és csomagteret kínál, miközben alacsonyan húzódó gépháztetejével és tetővonalával, valamint tekintélyes hasmagasságával vonzó formát is mutat.

A komfortosabb kabinban nemcsak több a hely, de a minőség is magas szintű. Öntöltő hibrid hajtásláncával a RAV4 még mindig egyedülálló ajánlat a kategóriában; a nyugat-európai vásárlók túlnyomó többsége az elődmodellből is ezt választotta (2018-ban 85%-os részaránnyal). Az új 2,5 literes, 222 LE-s összkerékhajtású, illetve a 218 LE-s elsőkerék-hajtású hibrid hajtásláncok teljesítménye, rugalmassága és hatékonysága várhatóan még vonzóbb lesz a vásárlók számára.

Az összkerékhajtást alaposan továbbfejlesztették a Toyota mérnökei, hogy az autó minden úton magabiztosan mozogjon. Az új RAV4 emellett az első olyan Toyoták közé tartozik, amelyek a Toyota Safety Sense kibővített változatát kapják meg. A fejlett vezetőtámogató rendszerek segítenek a balesetek megelőzésében és kettes számú önvezetésre is képesek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/