/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a vadonatúj Toyota RAV4

2018. október 03. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

A Párizsi Autószalonon bemutatkozott az új Toyota RAV4 európai kivitele. A SUV szegmens megteremtője immár ötödik generációjába lépett és mindjárt hibrid hajtásláncokkal állt a közönség elé.

A Toyota RAV4 egykor úttörőként lépett be egy addig ismeretlen területre, és egyre népszerűbbé válva a világ egyik legkelendőbb modellje lett. Az autó egy teljesen új szegmenst teremtett, amelyben ma már minden jelentős autómárka képviselteti magát. Ma a RAV4 a Toyota egyik legfontosabb modellje.

A RAV4 1994-es bemutatkozás óta a négy modellgenerációból összesen 8,1 millió példány talált gazdára, a jelenlegi RAV4 pedig a világ egyik legnépszerűbb autója. Európában rendkívül magas az SUV-ok iránti kereslet, ami az utóbbi négy esztendőben megnégyszereződött (22,7 százalékos részarány az új autók piacán), és 2023-ra várhatóan eléri az ötmilliós darabszámot. A kompakt SUV szegmens értékesítési volumene az előrejelzések alapján stabil marad, évi 1,5 milliós darabszámmal.

Az Európában először a Párizsi Autószalonon látható új RAV4 először használja a globális TNGA (Toyota New Global Architecture) padlólemezt. Az alacsonyabbra helyezett súlyponttal és a jelentősen megnövelt merevséggel a GA-K jelű platformra épített új RAV4 kiváló kezelhetőséget, menetkomfortot, tágas utas- és csomagteret kínál, miközben alacsonyan húzódó gépháztetejével és tetővonalával, valamint tekintélyes hasmagasságával vonzó formát is mutat.

A komfortosabb kabinban nemcsak több a hely, de a minőség is magas szintű. Öntöltő hibrid hajtásláncával a RAV4 még mindig egyedülálló ajánlat a kategóriában; a nyugat-európai vásárlók túlnyomó többsége az elődmodellből is ezt választotta (2018-ban 85%-os részaránnyal). Az új 2,5 literes, 222 LE-s összkerékhajtású, illetve a 218 LE-s elsőkerék-hajtású hibrid hajtásláncok teljesítménye, rugalmassága és hatékonysága várhatóan még vonzóbb lesz a vásárlók számára.

Az összkerékhajtást alaposan továbbfejlesztették a Toyota mérnökei, hogy az autó minden úton magabiztosan mozogjon. Az új RAV4 emellett az első olyan Toyoták közé tartozik, amelyek a Toyota Safety Sense kibővített változatát kapják meg. A fejlett vezetőtámogató rendszerek segítenek a balesetek megelőzésében és kettes számú önvezetésre is képesek.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/