/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Itt az új Volvo Ocean Race modell

2017. november 02. 15:40   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo Cars egy különleges kiadású V90 Cross Country modellel köszönti a Volvo Ocean Race rajtját, és támogatja a világtengereket szennyező műanyag hulladékok ellen folytatott küzdelmet.

Az ügyfelek az autó megvásárlásával közvetlenül hozzájárulnak az óceánok állapotának megértését célzó erőfeszítésekhez. A Volvo Cars a V90 Cross Country Volvo Ocean Race különkiadás első 3000 eladott példánya után autónként 100 euróval támogatja a Volvo Ocean Race műanyag hulladékokkal kapcsolatos tudományos programját.

A Volvo Ocean Race tudományos programja keretében az idén rajthoz álló versenyhajókat olyan különleges szenzorokkal szerelték fel, amelyek segítségével a kutatók az óceánok legtávolabbi zugaiból is gyűjthetnek adatokat. Az érzékelők mérik a hőmérsékletet, a légnyomást, az áramlatokat és a szélsebességet, ami alapján a tudósok képesek lesznek pontosabban előre jelezni az időjárást, illetve precízebb globális klímamodelleket fognak tudni felállítani.

Ezen túlmenően a hajók mérik a környező víz sótartalmát, a benne feloldott CO2 mennyiségét, valamint az algák mennyiségét. A mikroműanyagokról gyűjtött egyéb adatokkal együtt ezek a mérések lehetővé teszik, hogy pontosabban felmérjük a műanyagszennyezés mértékét, illetve annak óceánjainkra gyakorolt hatásait. A program tudományos partnereinek egyike a Nemzeti Éghajlati Adatközpont (NOAA).

Az autó maga is megoldást kínál a tengerek szennyezésének problémájára: szőnyegbetétei abból az Econyl nevű anyagból készültek, amelyet 100 százalékban újrahasznosított műanyagokból, többek között a tengerfenékről felszedett halászháló-maradékokból gyártanak.

A V90 Cross Country Volvo Ocean Race modellt a Volvo formatervezői és a vállalat Special Vehicles részlegének mérnökei fejlesztették ki. Ez a részleg a Volvo Cars torslandai (Svédország) létesítményében működik; az itt dolgozó szakemberek egyedi kialakítású modelleket fejlesztenek: nekik köszönhetjük például a Volvo Excellence modelleket, valamint a V90 és V90 Cross Country típusok rendőrségi kiviteleit.

A már ismert modellre épülő V90 Cross Country Volvo Ocean Race maradéktalanul kínálja a Cross Country modellektől megszokott és elvárt funkciókat és szolgáltatásokat: az összkerékhajtást, a megemelt szabad hasmagasságot, valamint a minden időjárási és útviszonyok között optimális vezethetőséget és kényelmet kínáló, egyedi hangolású futóművet.

A V90 Cross Country Volvo Ocean Race különleges, kifejező formai részleteivel és színvilágával tűnik ki a 90-es modellcsalád tagjainak sorából. Matt szürke és ragyogó narancssárga részletek – ahogy azokat a 2014-es Volvo Concept XC Coupé tanulmányon láthattuk – találkoznak a kristályfehér gyöngyház karosszériaszínnel, az egyedi keréktárcsákkal és különleges varrású kárpitokkal.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

wlado
2017-11-06 - 19:09

túl sok műanyag van benne fölösleges közép box stb


*/