/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

JÓFEJek az ittas vezetés ellen

2008. április 08. 16:31   |   Autoblog
címkék:  

Az egész nyáron zajló JÓFEJ, azaz Józan Felelős Járművezető kampány célja, hogy mindenkiben tudatosuljon az autóvezetés felelőssége.

Felelősek vagyunk egymásért. 2007-ben 150 halálos, 1023 súlyos és 1681 könnyű sérülést okozott az, hogy nem láttuk be, az alkohol csökkenti a reakcióidőt, hogy nem hívtunk taxit, ha vendégül láttunk valakit és koccintottunk is, vagy nem figyelmeztettük barátunkat ha vezet, alkoholmentes italt igyon. 2008-ban vállaljuk ezt a felelősséget!


Európa szerte egyre több civil és állami szervezet, egyesület és intézmény ismeri fel, hogy a közlekedésbiztonság nem kizárólag az utak és a KRESZ felügyeletével megbízott szervek feladata, hanem közös társadalmi felelősség. A Magyar Sörgyártók Szövetsége elsősorban a riasztó közúti baleseti statisztikák miatt négy éve rendezi meg JÓFEJ-nek, azaz Józan Felelős Járművezetőnek keresztelt kampányát. Az egész nyáron zajló rendezvények célja, hogy mindenkiben – legyen rutinos vagy kezdő járművezető – tudatosuljon az autóvezetés felelőssége. A kampányhoz – felismerve a probléma jelentőségét – az elmúlt években több társadalmi szervezet, hatóság és gazdasági társaság is csatlakozott. A széles összefogásban megvalósuló kezdeményezés egy sajnálatosan jól ismert jelenség, a buli utáni ittas vezetés veszélyeire figyelmezteti a fiatal korosztályt, hangsúlyozva egyúttal a felelős autóvezetés fontosságát.

2008. április 25-étől több budapesti, nagyobb szórakozóhelyen és vidéki fesztiválokon találkoznak majd a fiatalok a szövetség figyelemfelkeltő akcióival. Szórakozóhelyeken a hoszteszek “Jófej” feliratú karkötőt adnak az autóval érkezőknek, amivel jelzik, hogy arra az estére a sofőrök felelősséget vállaltak a társaságért, azért hogy mindenkit épségben hazafuvaroznak. A sofőr természetesen vállalja, hogy nem iszik alkoholt az este alatt, amit távozáskor a hoszteszek ellenőriznek is. Felelős magatartásáért az autózással és a kampánnyal kapcsolatos ajándékokat kap. Azokat, akik mégis alkoholt fogyasztottak, a hoszteszek megkérik, hogy ne üljenek volán mögé, figyelmeztetve őket arra, hogy nemcsak saját, de társaik testi épségét is kockára tennék.

A kampány részleteivel kapcsolatban a www.jofej.info.hu weboldal ad bővebb tájékoztatást.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/