/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jól fogynak a Volkswagen lakóautói

2014. szeptember 04. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Az idei düsseldorfi Caravan Salon (2014. augusztus 30 – szeptember 7 között) alkalmával a Volkswagen Haszonjárművek a márka teljes lakóautó és kemping jármű kínálatát bemutatja a nagyközönségnek. Ezek közül is kiemelkedik az 50 000. Volkswagen California, amely a hannoveri gyártószalagról legördült.

A California sikertörténete 1988-ban indult. A kemping autóban a bal oldalon szekrények sorakoztak, míg hátsó részében konyhát és hálóhelyeket alakítottak ki. Utóbbiak az első emeleten, a megemelt tető alatt is helyet kaptak.

Amíg a California első két generációját megrendelésre készítették a Volkswagen számára és nem saját gyártósoráról gördültek le a járművek, 2004-től a Volkswagen maga gyártotta a California T5 modellt. Az alapnak számító T5 kocsik Hannover Stöcken kerületében lévő fő gyártóüzemében készülnek, majd innen kerülnek át Hannover Limmer kerületében fekvő másik üzemébe, ahol megtörténik a tetőszerkezet kialakítása, a szekrények, a konyha, az ülő és fekvőhelyek és minden egyéb extra felszerelés beszerelése.

A jubileumi gépkocsi egy szürke California Comfortline modell volt, 7 sebességes DSG sebességváltóval, 140 lóerős TDI motorral és Blue Motion csomaggal.

A düsseldorfi stand közepén a jól bevált T5 áll, annak is két változatát, a California Beach és a California Comfortline modelleket tette közszemlére a márka. A Beach változat a hétköznapokban is remekül használható, ugyanakkor benne van minden olyan felszerelés, amely egy-egy alkalomszerű éjszakai megállónál elengedhetetlen. A California Comfortline pedig azoknak a vásárlóknak nyújt tökéletes megoldást, akik a hosszabb túrákat kedvelik. Nyitható és emelhető tetejükkel mindkét modell négy teljes értékű hálóhelyet kínál.

A Cross Caddy Tramper modell egy mérettel kisebb és két fekvőhellyel rendelkezik az autó hátsó részében. Opcionálisan egy hátsó sátorral is kérhető, így ideális útitársa lesz a szabadtéri sportok kedvelőinek, akik egész hétvégéjüket hobbijuknak szentelik és a szabadban, mégis védett helyen töltenék az éjszakát. 1,5 tonnás maximális vontatókapacitásával ideális a különböző sporteszközök szállítására (például siklóernyőzés, vadvízi evezés vagy motocross esetében).

A harmadik kiállított modell az Amarok Canyon. A pickup kategória különleges, exkluzív modellje ezúttal a kerékpárversenyek csapatainak kísérőautójaként mutatkozik be, a Világ-, és Európa-bajnok kerékpár márka, a Merida kétkerekűivel a rakodóterén.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/