/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön a Ford Mustang Bullitt

2018. január 15. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Steve McQueen főszereplésével készült ikonikus mozifilm, és minden idők leghíresebb autós üldözésének 50. évfordulója alkalmából a Ford az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon bemutatta az új Mustang Bullitt modellt. Az amerikai piacon idén nyártól kapható, specális kiadású izomautó az 1968-as mozifilmben híressé vált autó előtt tiszteleg és legalább 475 lóerős lesz.

A vadonatúj Mustang Bullitt az előtt az 1968-as Mustang GT fastback előtt tiszteleg, amelynek kormányát Steve McQueen tekerte és a filmtörténet egyik legemlékezetesebb autós üldözésének főszereplője. A közel 10 perces jelenetben McQueen a zöld Mustanggal kergeti a fekete Dodge Chargerrel nyomuló rosszfiúkat.

Az új Mustang Bullitt kétféle fényezéssel lesz kapható: a vásárlók a Shadow Black mellett a mozifilmből is ismert, klasszikus Dark Highland Green árnyalatot is megrendelhetik. A McQueen által vezetett autó hangulatát több más részlet is felidézi: a hűtőrács és az első oldalablakok finom krómkerete, valamint a klasszikus dizájnú (torque trust) 19 colos alumínium keréktárcsák. Az emblémákkal visszafogottan bántak, kívül például a kör alakú hátsó Bullitt logó az egyetlen ilyen elem. Bent a manuális sebességváltó és a fehér biliárdgolyó-váltógomb a tisztelgés az eredeti autó emléke előtt.

Az alapáron kínált aktív szelepes kipufogórendszer jellegzetes, doromboló hanggal tölti meg az utasteret. Az egyedi hangélményhez a tuningolt szívórendszer, valamint a 87 mm-es fojtószelepekkel kiegészített Shelby GT350 szívócsonk is hozzájárul. Az alapfelszereltség része még a 12 colos, digitális LCD-műszeregység is, ám ebben a változatban a gyújtás ráadása után a póni képe helyett egy különleges, az autót ábrázoló zöld Bullitt üdvözlő ikon jelenik meg a képernyőn.

A Ford Mustang Bullitt 5.0 V8-as motorja legalább 475 lóerős lesz, forgatónyomatéka pedig 569 Nm; az áttervezett erőforrás 262 km/órás sebességig gyorsítja a Bullitt változatot.

A díjnyertes mozifilmben Steve McQueen oldalán szereplő eredeti, 1968-as Mustang GT is megjelenik a Ford standján, fellebbentve a leplet a rejtélyről, hogy hol rejtőzött 40 éven át.

Az eredeti

Az 1968. október 17-én bemutatott, és hatalmas sikert aratott Bullitt című film forgatásához két darab 1968-as Mustangot használtak. A film elkészülte után a két autó más-más helyre került: a McQueen által vezetett darabot a Warner Bros. vette meg egy magánszemély számára, a másik pedig – amit a látványos üldözési jelenetekben az ugratásokhoz használtak – autóbontóba került. A bontásra szánt autó jóval később, 2017 elején újra felbukkant a kaliforniai Bajában, de a másiknak nyoma veszett. Ezidáig.

A film néhai sztárját a jelenlegi tulajdonos, Sean Kiernan édesapja, Robert vásárolta meg 1974-ben. Sean most kapcsolatba lépett a Forddal, és családja régi álmát valóra váltva az eredeti autó a vadonatúj Mustang Bullitt mellett jelenik meg a 2018-as Észak-Amerikai Autókiállításon.

Sean Kiernan és Steve McQueen lányunokája, Molly McQueen együtt leplezik le az autót:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/