/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön a Volkswagen up! GTI

2017. május 25. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

Az idei wörthi-tavi GTI-Találkozón a Volkswagen egy kompakt új GTI modellt is bemutat a nagyközönségnek, amely az első, 1976-ban debütált Golf GTI szellemiségét idézi fel. Az up! GTI tanulmány az első GTI-hez hasonlóan kompakt méretű, alacsony tömegű és sportos felfüggesztésű, élmény vezetni. A jövő év elejétől már meg is vásárolhatjuk.

Az eredeti Golf GTI 1976-ban mutatkozott be, s alaposan felforgatta a nagy limuzinok és drága sportautók uralta piacot. Motorja 110 lóerős volt, önsúlya pedig csupán 810 kilogramm. Kilenc másodperc alatt gyorsult fel 100 km/órára, csúcssebessége pedig elérte a 182 km/órát, így az Autobahnon is meglepetéseket tudott okozni. Az egyes GTI-hez hasonló méretű up! GTI-ben 1 literes háromhengeres TSI turbómotor dolgozik, 115 lóerős teljesítménnyel és 200 Nm-es nyomatékkal. Ehhez 997 kilogrammos saját tömeg társul, a nulla-százas sprint így 8,8 másodpercet vesz igénybe, a végsebesség pedig 197 km/óra.

Az up! GTI-n természetesen felfedezhetők a tipikus GTI-s stílusjegyek, a hűtőmaszkot átszelő piros csík, a kétoldalt alul végigfutó dupla fekete csík, a GTI logók, s persze a jellegzetes tornádó piros vagy tiszta fehér szín. Piaci bevezetéskor az up! GTI kétféle árnyalatban lesz kapható, marsvörös és gyémánt ezüst színben. Később jön a fehér, a fekete, a sötétszürke metál, s az új GTI szín, a costa azul kék is.

Az up! GTI külső tükörházai emellett feketék, 17 colos könnyűfém kerekeinek stílusa egyedi, sportfutóműve révén pedig 15 mm-rel közelebb ül az aszfalthoz. A faron nagyobb légterelő feszít. A kabinban megtaláljuk a legendás tartan mintás sportüléseket, a bőrborítású sportkormányt és a GTI váltógombot is.

A Volkswagen up! GTI végleges, sorozatgyártású változata a jövő év elején mutatkozik be.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/