/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jövőre elköszön a Honda NSX

2021. augusztus 05. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

A Honda NSX megkezdi karrierje utolsó esztendejét. Az Egyesült Államokban a végső, 2022-es modellévű autók már limitált kiadású Type S változatként látnak napvilágot. Az Acura NSX Type S pedig minden idők legerősebb, legjobb gyorsulású és legjobb kezelhetőségű NSX modellje lesz.

Minden egyes, az ohiói üzemben legyártott, 2022-es modellévű Acura NSX Type S változat lesz, az ikerturbós V6-os motor és a Sport Hybrid SH-AWD négykerék-hajtási rendszer módosított, javított változatával. A 350 példányból 300 az Egyesült Államokban talál majd gazdára. Az NSX Type S-re augusztus 12-től lehet leadni a rendeléseket.

Ahogy az elődje, a második generációs NSX is számos mérnöki újítást vonultatott fel, és új szintre emelte a sportautós menetdinamikát. A térvázas NSX volt például az első sportkocsi a világon három villanymotorral, s ebbe szerelték be a világ első sorozatgyártású 9-fokozatú duplakuplungos automataváltóját is.

Az NSX második nemzedéke számos elismerést és díjat gyűjött be, s a versenypályán is sikeresnek bizonyult. Az NSX GT3 Evo például megnyerte a 2019-es és 2020-as IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokságot a GTD osztályban, emellett az egyéni és a gyártói bajnoki címet is begyűjtötte a 2019-es japán Super GT bajnokság GT300 osztályában. Az NSX tartja emellett a Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó Verseny Time Attack 1 divíziójának hibrid rekordját és a Grand Prix of Long Beach pályarekordot is jegyzi a sorozatgyártású járművek mezőnyében.

350-es gyártási darabszámával az NSX Type S olyan gyűjtői kiadásokhoz csatlakozik majd, mint az 1999-es NSX Zanardi Edition (51 darab készült), a japán belpiacos NSX-R (483 darab készült), az NSX Type S (209 darab készült), valamint az NSX Type S-Zero (csak 30 darab készült). A mai napig egyébként 1500 második generációs NSX-et értékesítettek az Egyesült Államokban, globálisan pedig 2500 talált gazdára belőle.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/