/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt van a Fisker Karma utódja

2019. december 02. 18:30   |   DG
címkék:  

A Fisker Karma volt a világ első konnektoros hibrid luxusautója és most megújulva, friss névvel tér vissza a piacra. Rabul ejtő, ikonikus formája megmaradt, menetteljesítményei és hatótávolsága viszont javultak.

A Fisker Karma a világ első luxus plug-in hibrid járműveként vonult be az autós történelemkönyvbe. A dán dizájner Henrik Fisker által alapított Fisker Automotive gyártotta mindössze két évig. 2012-ben az akkumulátor-gyártó csődje miatt 2450 elkészült példány után a Fisker kénytelen volt lehúzni a rolót.

2014-ben a Karma formatervét, szerszámozását és magát a gyártóüzemet is megvásárolta a kínai Wanxiang Csoport, míg Henrik Fisker megtartotta magának a Fisker márkát és Fisker Inc. néven új vállalatot alapított. A Wanxiang 2016-ban átnevezte a vállalatot Karma Automotive-ra. Az új Karma Revero GTS így gyakorlatilag a Fisker Karma új kiadása.

A Revero GTS kísértetiesen hasonlít az eredeti Fisker Karmára, de ez természetesen szándékos, a plug-in hibrid szedán ikonikus formája ugyanis még ma is lázba hozza az embereket.

A Revero GTS-ben két darab villanymotort és egy háromhengeres turbós benzinmotort találunk. A villanymotorokat energiával ellátó akkumulátor 28 kWh kapacitású és 128 kilométer zéró emissziójú mobilitást garantál. A teljes hatótávolság 580 kilométer. A rajtelektronikát aktiválva a Revero GTS 3,9 másodperc alatt gyorsul fel 96 km/órára, sebességét pedig 209 km/óránál szabályozza az elektronika.

A Karma Revero GTS sorozatgyártása 2020 elején indul, alapára 149 950 dollár.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/