/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jövőre nem mehetünk Stuttgartba Euro 4 és annál rosszabb dízellel

2018. július 14. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Elkezdődött a dízelbotrány nyomán kiteljesedő német törvényszigorítás alkalmazása. Stuttgartba ugyanis már 2019-től nem hajthatnak be az Euro 4 vagy annál rosszabb környezetvédelmi besorolással rendelkező járművek.

A stuttgarti bejelentést megelőzően idén már Hamburg, Németország második legnagyobb városa pedzegette terveit, hogy az Euro 6-nál rosszabb besorolással rendelkező dízelüzemű járműveket száműzi a városból, ami gyakorlatilag minden 2014-nél korábban gyártott gázolajost érintene, most azonban Stuttgart is hasonló tervekkel jelentkezett.

Bár a 2019. januárjától várhatóan életbe lépő szigorítással az Euro 5-ös modellek még behajthatnak a városba (2009. után készített autók), amennyiben a levegő nitrogénoxid tartalma nem csökken az engedélyezett határérték alá jövő év közepére, 2020-tól akár az Euro 5 példányokat is kitilthatják a területről. Ezzel tulajdonképp kissé erőszakosan ösztönzik az autósokat az elektromobilitás és a tömegközlekedés irányába szemben például a norvég formulával, ahol hatalmas támogatásokkal szoktatták át az embereket a belsőégésű motorokról a villanyos és egyéb környezetbarát hajtásra.

Mi sem mutatja jobban ezen uniós országok fejlettségét, hogy velük szemben nálunk ellehetetlenítették az etanol térhódítását, az elektromos hajtáshoz pedig egyelőre nincs megfelelő infrastruktúra kiépítve, valamint a tömegközlekedésben használt autóbuszok környezetszennyezési értékei is kiugróan magasak.

Ám nem Németország az egyetlen, ahol már komoly tervek vannak a környezetszennyező modellek kitiltására: Párizs, Madrid, Mexikóváros, valamint Athén is szeretné 2025-ig az idősebb dízelautókat a városhatárokon kívül tudni – hacsak nem találnak fel addig valami világraszóló csodát, amely megmentheti a gázolajos hajtást.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/