/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Képeken az új Range Rover

2017. március 03. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Bővül a Range Rover család, a Genfi Autószalonon bemutatkozik a márka negyedik modellje, az Evoque és a Range Rover Sport közé illeszkedő Velar. A brit autóipar felé tett gesztusként is felfogható, hogy a vállalat bejelentette: a Velar a cég solihulli központi gyárában, West Midlands megyében készül majd.

Az 1970-ben bevezetett Range Rover, Nagy-Britannia legnagyszerűbb luxus exportcikke, mára családdá gyarapodott, amely a Range Rover, a Range Rover Sport és a Range Rover Evoque modelleket foglalja magában. Ezek a típusok együtt megfordították a legnagyobb brit autógyártó sorsát: ők teszik ki az Egyesült Királyságban gyártott összes prémium autó 85 százalékát, és éves szinten 10 milliárd angol fonttal járulnak hozzá az ország gazdaságához.

A Jaguar Land Rover élvonalbeli, kistömegű alumínium platformjára épülő, a legmodernebb, különösen tiszta üzemű, helyben gyártott Ingenium benzin- és dízelmotorokat használó új Velar a Range Rover Evoque és a Range Rover Sport közé illeszkedik a kínálatban.

A Range Rover Velar mindössze két év leforgása alatt a harmadik új modell, amelynek a solihulli termelőüzemben kezdik meg a gyártását. Ezt megelőzően másfél milliárd fontos tőkeinjekcióval hozták itt létre azokat a létesítményeket és technológiákat, amelyek a Jaguar XE és F-Pace modellek gyártását lehetővé tették, bizonyítékaként annak, hogy a rugalmas, modern technológiát alkalmazó termeléssel több modellt lehet a piacon bevezetni, több ügyfelet lehet megszólítani, és több magas szakképzettségű munkahelyet lehet teremteni az Egyesült Királyságban.

A Jaguar Land Rover összes modelljének a négy nagy-britanniai üzemben történő gyártása közvetlenül támogat több mint 40 ezer brit munkahelyet, a beszállítói láncban pedig további 250 ezer embernek ad munkát. Az elmúlt hat év során a vállalat több mint megkétszerezte alkalmazottai számát, igazodva a termékei iránt mutatkozó, globális kereslethez. A Jaguar Land Rover a tavalyi évben 583 313 autót adott el – ez percenként több mint egy autót jelent. Ennek 44 százaléka volt Range Rover.

A Range Rover Velar több mint 100 globális piacon fog forgalomba kerülni; a típus 2017 nyarától lesz rendelhető. A Velart március 6-ig a londoni formatervezési múzeumban tekinthetik meg azok, akik minél hamarabb szeretnének személyesen is találkozni az újdonsággal.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/